Αυτή η μουσική

Γράφει ο Διονύσης Μαρίνος

Ένας μεγάλος κόκκινος ήχος κατεβαίνει από τον ουρανό. Έτσι ξαφνικά. Σαν παραλογισμένο αίνιγμα ανάμεσα στα τόσα άλλα, τα καθημερινά.

Ένας ακατάσχετος κρουνός ήχων σαν βρυχηθμοί αγέλης ή σαν τζάμια που σπάνε μέσα στη νύχτα (αλλά δεν είναι νύχτα, ντάλα ο ήλιος στέλνει σιρίτια από φως πάνω στα μάτια και τα τυφλώνει). Άλλες φορές γίνεται παράτονος, άλλοτε οξύς, παραγεμισμένος από ρινίσματα φθόγγων, ένα ταμπούρλο που εκδικείται τον εαυτό του, ένα σύννεφο μαύρο σαν πίσσα που χύνεται σε μια τεράστια χοάνη πλήκτρων. Ετσι μοιάζει, έτσι έρχεται και μπουκώνει τα αυτιά μας πέρα για πέρα.

Ένας μεγάλος κόκκινος ήχος κατεβαίνει από τον ουρανό εδώ και ώρα και όλη η πόλη έχει βυθιστεί σε μια θάλασσα άρρωστης αδρεναλίνης. Όλοι κοιτούν προς τα πάνω, δεν υπάρχουν αεροπλάνα, δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο από αυτό το γαλακτώδες περίσσευμα ουρανού που ουρλιάζει αδυσώπητα. Κατεβαίνει απειλητικά προς τα κάτω, έχει πάρει κάθετη κλίση και εφορμά κατά πάνω μας. Μια βροχή ακατέργαστη που δεν βρίσκει κανένα εμπόδιο για να σταματήσει. Ολοένα και αυξάνει την ταχύτητά της -αυτή η βροχή- μέσα σε μια θλίψη ασυγκίνητη, μέσα σε ένα παραλήρημα που δεν έχει άκρη για να πιαστείς και να διαφύγεις.

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Your Say!

Banner

Authors

Μαριλένα Παππά Ευρυδίκη Αμανατίδου Μαρίνα Φραγκεσκίδου

 

 

 

Γεωργία Λάττα Γιάννης Λαμπράκης Μαρία Δασκαλάκη

 

 

 

Μαριάννα ΤεγογιάννηΧάρης Γαντζούδης Σώφρονας Τριμπουλέ

 

 

 

Connect!

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Deity.gr. All Rights Reserved.