Βιταμίνη D και έμβρυο

Μπορεί τα ζώδια να μην προβλέπουν το πόσο θα ζήσουμε, όμως, ο μήνας της γέννησής μας φαίνεται πως επηρεάζει τη μακροζωία μας.

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Oxford κατέληξαν πως η εποχή που έχουμε γεννηθεί καθορίζει ως ένα βαθμό την πνευματική και φυσική μας υγεία και συνεπώς τη διάρκεια της ζωής μας.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα παιδιά που έχουν γεννηθεί τους χειμερινούς μήνες, τείνουν να είναι πιο υγιή σε σχέση με τα παιδιά που γεννήθηκαν τους πιο θερμούς μήνες του χρόνου. Ειδικά τα μωρά που γεννιούνται την άνοιξη, έχουν περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν από αυτισμό, άσθμα, μανιοκατάθλιψη, παιδική παχυσαρκία, νόσο του Χότζκιν, σκλήρυνση κατά πλάκας και Πάρκινσον. Αντίθετα, τις λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν από αυτές τις ασθένειες έχουν τα μωρά που γεννήθηκαν το μήνα Νοέμβριο.

Το κλειδί για αυτή τη διαφοροποίηση είναι η έκθεση της μητέρας στον ήλιο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η βιταμίνη D που συντίθεται στον οργανισμό με την έκθεση στον ήλιο, ρυθμίζει πολλά γονίδια που σχετίζονται με πολλές από τις παραπάνω ασθένειες.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ :

 

Το τρίκυκλο

 

 

Το κάπνισμα απαγορεύεται. Καπνίστε.

 

 

 

Περίοδος και εγκυμοσύνη

 

 

 

 

Θηλασμός και επιθετικότητα

 

 

 

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Your Say!

Banner

Authors

Μαριλένα Παππά Ευρυδίκη Αμανατίδου Μαρίνα Φραγκεσκίδου

 

 

 

Γεωργία Λάττα Γιάννης Λαμπράκης Μαρία Δασκαλάκη

 

 

 

Μαριάννα ΤεγογιάννηΧάρης Γαντζούδης Σώφρονας Τριμπουλέ

 

 

 

Connect!

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Deity.gr. All Rights Reserved.