Ζηλεύουμε!

Γράφει η Ελευθερία Πασσά

Παρατηρούσα τη γυναίκα μου που μόλις έμαθε πως θα γίνει μαμά λες και έβγαλε φτερούγες και θα έκανε χαμηλές πτήσεις γύρω από το φωτιστικό μας στη μέση του σαλονιού! Αν ρωτάτε για εμένα, έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου ζητούσε να μιλήσω στην κοιλιά! Πώς μπορείς αλήθεια να μιλήσεις σε κάποιον που δε βλέπεις; Η ίδια όμως το έκανε πολύ συχνά. Μάλιστα έβαζε και μουσική στην κοιλιά! Την έβλεπα να διαβάζει βιβλία για την ανατροφή των παιδιών και έλεγα μέσα μου «μα γιατί χάνει το χρόνο της;»

Εσείς οι γυναίκες είστε τυχερές γιατί η εγκυμοσύνη είναι κάτι που πραγματικά το βιώνετε ενώ εμείς οι άντρες απλά αγωνιούμε καθημερινά για εσάς και το μωρό.

Ζηλεύουμε, να το ξέρετε, κάποιος από εμάς θα πρέπει να πάρει το θάρρος και να το παραδεχθεί δημοσίως επιτέλους!

Ζηλεύουμε τη λατρεία που δείχνετε στο μωρό. Ζηλεύουμε που είναι το επίκεντρο της προσοχής σας.

Ζηλεύουμε που εσείς έχετε έμφυτα την ικανότητα να το φροντίσετε λες και έχετε γραμμένο στα γονίδιά σας το εγχειρίδιο φροντίδας ενός παιδιού.

Ζηλεύουμε που θα πρέπει να μας δίνετε οδηγίες για όλα.

Ζηλεύουμε τις μανάδες μας και τις μανάδες σας -που έχουν βέβαια όλη την καλή πρόθεση- αλλά μπλέκονται τόσο πολύ στην ανατροφή του παιδιού που εμείς ερχόμαστε τελευταίοι και καταϊδρωμένοι!

Το ξέρω πως είμαστε τεμπελούληδες και το πιο πιθανό θα είναι να «βολευτούμε» με αυτή την κατάσταση, ΝΑΙ είναι δύσκολη η ανατροφή ενός παιδιού.

Όμως είναι στο χέρι σας να μας στριμώξετε και να μας ωθήσετε να  γίνουμε καλύτεροι. Η λύση είναι απλή - μην κάνετε ΤΙΠΟΤΑ. Αφήστε μας στην τύχη μας ΜΟΝΟΥΣ με το μωρό να κόψουμε το λαιμό μας. Σας παρακαλούμε μη μας μεταχειρίζεστε σαν babysitters. Πηγαίνετε στο γυμναστήριο ή όπου αλλού θέλετε και μην κοιτάτε πίσω! Αν δεν το κάνετε υπάρχει ο κίνδυνος να έχετε συσσωρεύσει τόση πίκρα και θυμό που η έκρηξή σας θα είναι τρομακτική.

Μην διορθώνετε ό,τι κάνουμε, υπάρχουν περισσότεροι τρόποι να βάλεις μια πάνα από αυτόν που ξέρετε εσείς!!! Ενθαρρύνετε τις προσπάθειές μας… ναι το ξέρω μερικές φορές είμαστε χειρότεροι από μωρά!

Δεν υπάρχει κανένα λόγος να αποδείξετε σε κανένα ότι είστε η καλύτερη μαμά. Για το μωρό σας είστε η καλύτερη μαμά, δεν αντιλαμβάνεστε πώς λάμπουν τα ματάκια του όταν σας βλέπει;

Τρέμουν τα πόδια μας όταν το παιδί έχει πυρετό ενώ εσείς ψύχραιμα λέτε «θα του δώσουμε αντιπυρετικό και θα το παρακολουθούμε»! Σκύβουμε μπροστά στο μεγαλείο σας, είστε το επίκεντρο της ζωής μας και συγγνώμη αν δεν σας το δείχνουμε τόσο συχνά όσο θα έπρεπε.

ΝΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΑΓΑΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ!

 

Ελευθερία Πασσά

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ :


Η μοναξιά της μαμάς

 

 

H μέρα της μαμάς

 

 

 

Συζυγικές συγκρούσεις και παιδί: Επικίνδυνη σχέση

 

 

Γόνιμες μέρες : υπολογισμός και συμπτώματα

 

 

 

Photo by Philms


Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Your Say!

Banner

Authors

Μαριλένα Παππά Ευρυδίκη Αμανατίδου Μαρίνα Φραγκεσκίδου

 

 

 

Γεωργία Λάττα Γιάννης Λαμπράκης Μαρία Δασκαλάκη

 

 

 

Μαριάννα ΤεγογιάννηΧάρης Γαντζούδης Σώφρονας Τριμπουλέ

 

 

 

Connect!

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Deity.gr. All Rights Reserved.