Εγκυμοσύνη και συμπτώματα

Έγκυος ή όχι; Διάβασε τα κυριότερα συμπτώματα στις πρώτες μέρες της εγκυμοσύνης σου.

Το σώμα στην αρχή της εγκυμοσύνης στέλνει πολλά μηνύματα για να σε προειδοποιήσει για την αλλαγή που έρχεται. Αν και συνήθως, όλα ξεκινούν από την καθυστέρηση. Αν ο κύκλος σου είναι σταθερός και ξαφνικά έχεις καθυστέρηση περιόδου γύρω στις 10 μέρες, τότε καλό είναι να το ψάξεις λίγο παραπάνω.

Αν η καθυστέρηση συνοδεύεται και από κάποια ή όλα τα παρακάτω συμπτώματα, τότε πρέπει να σκεφτείς σοβαρά το ενδεχόμενο μιας εγκυμοσύνης. Ξεκίνα από ένα τεστ εγκυμοσύνης, ή επισκέψου καλύτερά το γυναικολόγο σου. Η παρουσία των συμπτωμάτων δεν εγγυάται φυσικά μια εγκυμοσύνη. Όμως, αποτελούν μια ένδειξη. Τα συμπτώματα που εμφανίζονται στην αρχή της εγκυμοσύνης είναι τα εξής:

  • Καθυστέρηση 10 ημερών και πάνω

  • Πρησμένο στήθος, πιο σκουρόχρωμες και πιο μεγάλες θηλές

  • Αύξηση θερμοκρασίας σώματος (πάνω από 37°C)

  • Συχνοουρία. Η συχνοουρία, ωστόσο, γίνεται εντονότερη όσο μεγαλώνει το παιδί και πιέζει την ουροδόχο κύστη.

  • Κόπωση

  • Πόνοι περιόδου. Ειδικά μετά από  καθυστέρηση, νομίζεις πως επιτέλους ήρθε η περίοδος. Για τους πόνους αυτούς ευθύνεται μία ορμόνη, η προγεστερόνη. Σε φυσιολογικές εγκυμοσύνες, η προγεστερόνη αυξάνεται, ενώ η χαμηλή προγεστερόνη ενδέχεται να προκαλέσει αποβολές.

  • Όρεξη για περισσότερα ή συγκεκριμένα φαγητά

  • Βελτιωμένη όσφρηση

  • Ναυτία, τάσεις για εμετό, ζαλάδες. Συχνότερα τις πρωινές ώρες, αλλά πολλές έγκυες έχουν καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, για το πρώτο τρίμηνο. Πολύ δυσάρεστη κατάσταση, αλλά σκέψου πως το πρώτο τρίμηνο θέλει ούτως ή άλλως περισσότερη προσοχή.

  • Κυκλοθυμία. Η περίφημη! Οι ορμόνες χορεύουν και τη μια στιγμή είσαι κεφάτη, την άλλη συγκινείσαι και αμέσως μετά μελαγχολείς. Οι αλλαγές στη διάθεση κρατούν καλά σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Συχνά μένουν και μετά τον τοκετό, προκαλώντας την επιλόχεια κατάθλιψη.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ :


Γιατί ο τέλειος άνδρας είναι δυσεύρετος;

 

 

Η κύηση σε εβδομάδες : Τι συμβαίνει στο έμβρυο και στη μητέρα σε κάθε εβδομάδα της εγκυμοσύνης."Εγώ φταίω που σε γέννησα". Η παιδική κακοποίηση από τη ματιά του δράστη.

 

 

 

Τι σημαίνει η στάση που κοιμάστε;

 

 

 

 

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Your Say!

Banner

Authors

Μαριλένα Παππά Ευρυδίκη Αμανατίδου Μαρίνα Φραγκεσκίδου

 

 

 

Γεωργία Λάττα Γιάννης Λαμπράκης Μαρία Δασκαλάκη

 

 

 

Μαριάννα ΤεγογιάννηΧάρης Γαντζούδης Σώφρονας Τριμπουλέ

 

 

 

Connect!

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Deity.gr. All Rights Reserved.