Το περιβάλλον κινδυνεύει... (ή μήπως όχι;)

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος δεν μπορεί παρά να μας κάνει να αναρωτηθούμε : Μήπως πίσω από την “κινδυνολογία” κρύβονται συμφέροντα;

Οι μισοί επιστήμονες ισχυρίζονται πως η υπερθέρμανση του πλανήτη, το λιώσιμο των πάγων, η άνοδος της στάθμης της θάλασσας είναι συνέπειες της υψηλής εκπομπής CO2 στην ατμόσφαιρα. Δηλαδή, είναι αποτέλεσμα των ανθρώπινων ενεργειών.

Οι άλλοι μισοί βλέπουν μια ομαλότητα των φαινομένων αυτών ανά τους αιώνες, και μάλιστα τα δεδομένα αυτά τα κρίνουν προβλέψιμα.

Τι συμβαίνει πραγματικά;

 

 

Σύμφωνα με την Διεθνή Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση GreenPeace, η συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα (CO2) έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια κατά 40%. Η μέση θερμοκρασία είναι υψηλότερη κατά 0,8 °C. Η λύση βρίσκεται στην Ενεργειακή Επανάσταση. Δηλαδή, απεξάρτηση από τα πυρηνικά, το πετρέλαιο και τον ανθρακα και στροφή στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, όπως η ηλιακή και αιολική ενέργεια.

 

Από την άλλη πλευρά, επιστήμονες διατείνονται πως το κλίμα της γης παραμένει σταθερό την τελευταία δεκαετία. Η θερμοκρασία και η συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα (CO2) μειώνονται , γεγονός που αποδεικνύει πως δεν υπάρχει αιτιατή σχέση μεταξύ τους. Τα συμφέροντα που υπάρχουν πίσω από την “απάτη” αυτή, είναι οικονομικά και πολιτικά, και η προσπάθεια να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος γίνεται μέσω της υποκειμενικής ανάγνωσης των στατιστικών δεδομένων...

 

Δείτε ενδεικτικά ένα βίντεο για κάθε άποψη.

 

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ :

 

Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics 2011

 

 

 

 

Βιολογικός μαϊντανός από τον κήπο μας

 

 

Μεσογειακή διατροφή

 

 

 

Τα 10 πράγματα που λατρεύουμε να μισούμε...

 

 

 

 

 

 

 

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Your Say!

Banner

Authors

Μαριλένα Παππά Ευρυδίκη Αμανατίδου Μαρίνα Φραγκεσκίδου

 

 

 

Γεωργία Λάττα Γιάννης Λαμπράκης Μαρία Δασκαλάκη

 

 

 

Μαριάννα ΤεγογιάννηΧάρης Γαντζούδης Σώφρονας Τριμπουλέ

 

 

 

Connect!

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Deity.gr. All Rights Reserved.