Επιθυμούσε διακαώς έναν έρωτα... (Μέρος 1ο)

Γράφει ο Χάρης Γαντζούδης

Με μια απότομη κίνηση, ο Δημήτρης πετάχτηκε από το κρεβάτι του. Παρατήρησε πως ήταν μούσκεμα στον ιδρώτα. Χρειάστηκαν να περάσουν μερικά λεπτά για να συνειδητοποιήσει τι είχε συμβεί. «Τι όνειρο και αυτό;» αναρωτήθηκε.
Ονειρεύτηκε ότι είχε γεράσει. Τα μαλλιά και τα γένια του είχαν ασπρίσει. Από το σώμα του είχε εξαφανιστεί κάθε σημάδι νεότητας. Και ήταν μόνος. Ονειρεύτηκε το μέλλον του. Πίεσε τα μάτια του και έστρεψε το βλέμμα του στο ρολόι που βρισκόταν πάνω στο κομοδίνο. Έπρεπε να ετοιμαστεί για τη δουλειά.

Έσυρε τα βήματά του μέχρι το μπάνιο και αφού έριξε κρύο νερό στο πρόσωπό του, το βλέμμα του συνάντησε το ίνδαλμά του στον καθρέφτη. Ταράχτηκε όταν είδε το πόσο έμοιαζε με το γέρο που είχε ονειρευτεί. Απομακρύνθηκε γρήγορα. Έκατσε στο τραπέζι της κουζίνας κρατώντας στα χέρια του μια κούπα καφέ. Προσπάθησε να πιει μια γουλιά μα η θερμότητά του έκαψε τα χείλη του. Το μυαλό του ήταν ακόμα κολλημένο στην εικόνα του ανθρώπου που γερνούσε μόνος του. «Δεν πρέπει να αφήσω να συμβεί αυτό» ψέλλισε καθώς έκλεινε την πόρτα του σπιτιού πίσω του.

Ο Δημήτρης, στο κατώφλι των σαράντα, είχε αρχίσει να πανικοβάλλεται. Η μοναξιά που τυλιγόταν σαν φίδι γύρω από το λαιμό του τον έπνιγε μέρα με τη μέρα. Επιθυμούσε διακαώς έναν έρωτα που θα έδινε χρώμα στην άχρωμη ζωή του. Να τον βγάλει από το τέλμα του και να τον πετάξει στα ουράνια των ηδονών. Μα όσο τον επιθυμούσε, τόσο αυτός δεν ερχόταν κάνοντάς τον να βυθίζεται όλο και περισσότερο στη θλίψη και στην απογοήτευση, τις οποίες καταπολεμούσε κρατώντας μια ελπίδα ζωντανή πως κάπου κάποτε παρακάτω η ζωή τού φυλάει μια έκπληξη…

Και δεν ήταν πάντα έτσι. Από τη ζωή του πέρασαν πολλές γυναίκες. Αν και δεν ήταν ιδιαίτερα όμορφος, μιας και είχε κληρονομήσει τα σκληρά χαρακτηριστικά του πατέρα του, ασκούσε μια περίεργη γοητεία στις γυναίκες. Ίσως επειδή στο βλέμμα του είχε αποτυπωθεί η ευαισθησία της μητέρας του, την οποία άδικα προσπαθούσε να κρύψει πίσω από τα κομψά και αυστηρά κουστούμια του πετυχημένου δικηγόρου. Το μισούσε αυτό το βλέμμα. Τη μισούσε. Ποτέ δεν της συγχώρεσε το γεγονός πως τον εγκατέλειψε, στα πρώτα χρόνια της εφηβείας του, για κάποιον άλλο.

Από τότε φοβόταν τις γυναίκες. Την εγκατάλειψή τους. Το μόνο που ζητούσε από αυτές ήταν να χωθεί μέσα τους, να ρουφήξει την ήβη τους και σαν μέλισσα που ρουφά τη γύρη από το ένα λουλούδι και μετά πάει στο άλλο, έτσι και εκείνος πήγαινε στην επόμενη. Ρουφούσε τη γύρη της νεότητάς της ή την εμπειρία των χρόνων της και πετούσε μακριά. Δεν τον ενδιέφερε να πάρει κάτι παραπάνω ούτε να δώσει. Δεν ήθελε να μοιραστεί άλλες στιγμές εξόν από αυτές του πάθους και της ηδονής. Ήθελε μόνο σάρκα. Το συναίσθημα του ήταν αδιάφορο. Τώρα όμως ένιωθε διαφορετικά…

Έφτασε στο γραφείο του καθυστερημένα. Το να κυκλοφορεί κανείς στους ασφυκτικά γεμάτους από αυτοκίνητα, δρόμους της Αθήνας δεν είναι και το πιο συναρπαστικό πράγμα. Και ειδικά όταν αυτό συνοδεύεται με μια καταιγίδα του Φλεβάρη. Η γραμματέας του τον ενημέρωσε πως το επόμενο ραντεβού είναι σε δυο ώρες. Όταν έμεινε μόνος, το μυαλό του γύρισε ξανά στο όνειρο που τον έκανε να πεταχτεί από το κρεβάτι. Βυθισμένος στις σκέψεις του δεν άκουσε το χτύπημα της πόρτας. Ξαφνικά βλέπει μπροστά του την Ελένη, όπως του συστήθηκε λίγα λεπτά αργότερα. Ο Δημήτρης την προέτρεψε να καθίσει ρωτώντας την αν θα έπινε κάτι. Μα η Ελένη βιαζόταν. Βιαζόταν να μιλήσει αν και δεν χρειάστηκε να του πει και πολλά για να καταλάβει το λόγο της επίσκεψής της στο γραφείο του. Η μελανιά, που φάνηκε μόλις απομάκρυνε από το πρόσωπό της τα μαύρα γυαλιά που φορούσε, πάνω από το δεξί της μάτι, επισκιάζοντας την ομορφιά του γαλάζιου των ματιών της, έδωσε όλες τις απαντήσεις. Αίτηση διαζυγίου…

 

 

(συνεχίζεται...)

Χάρης Γαντζούδης


Ο Χάρης Γαντζούδης γεννήθηκε το Μάιο του 1985 στο Αγρίνιο όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε στο τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (Λευκάδα). Έχει σπουδάσει στο Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής του συγγραφέα/σεναριογράφου Αλέξανδρου Ντερπούλη.
Το πρώτο του ebook με τίτλο «Οι πρώτες σελίδες» είναι μία συλλογή διηγημάτων, πετάει ελεύθερα από τις εκδόσεις Σαΐτα και μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν εδώ.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ :


Επιθυμούσε διακαώς έναν έρωτα.. (Μέρος 2ο)

 

 


Ένα απίθανο ποντίκι

 

 


Η σκακιέρα της ζωής

 

 

 

Χαμογελούσε συχνά τελευταία

 

 

 

Photo by Asu

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Your Say!

Banner

Authors

Μαριλένα Παππά Ευρυδίκη Αμανατίδου Μαρίνα Φραγκεσκίδου

 

 

 

Γεωργία Λάττα Γιάννης Λαμπράκης Μαρία Δασκαλάκη

 

 

 

Μαριάννα ΤεγογιάννηΧάρης Γαντζούδης Σώφρονας Τριμπουλέ

 

 

 

Connect!

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Deity.gr. All Rights Reserved.