Η μνήμη επανέρχεται (Μέρος 2ο)

Γράφει ο Χάρης Γαντζούδης

Την επόμενη μέρα, όταν το σκοτάδι είχε καλύψει τα πάντα, ο Μάριος οδήγησε την Αλεξάνδρα στο σημείο όπου την προηγούμενη βραδιά είχε αυτή την παράξενη εμπειρία. Ήθελε να την πείσει για τα λεγόμενά του. Τα λεπτά περνούσαν μα τίποτα ασυνήθιστο δεν συνέβαινε. Η Αλεξάνδρα έπιασε από τον ώμο τον Μάριο και του είπε:

«Έλα, πέρασε η ώρα, πάμε σπίτι».

«Άσε με, αφού σου είπα πως όλα συνέβησαν εδώ» της απάντησε ο Μάριος θυμωμένος που έβλεπε να μη τον πιστεύει.

«Όμως όπως βλέπεις δεν υπάρχει τίποτα εδώ πέρα…» μα πριν προλάβει να τελειώσει τη φράση της η Αλεξάνδρα, ακούστηκαν και πάλι οι φωνές, γεγονός που την έκανε να σφίξει ακόμα περισσότερο τον ώμο του Μάριου. Η νεκρή ζωή έκανε την εμφάνισή της:

«Ποτέ δεν θα ησυχάσουμε. Ποτέ».

Μπροστά στα μάτια της άρχισαν να εκτυλίσσονται όσα της είχε περιγράψει ο Μάριος. Εκείνος την είδε να σταυροκοπιέται και να μουρμουρίζει προσευχές σαν να ζητούσε συγχώρεση.

Όταν έφτασαν σπίτι ο Μάριος ήταν πολύ πιο ήρεμος ενώ η Αλεξάνδρα έτρεμε σύγκορμη. Ο πατέρας του που είχε ανησυχήσει, τους αγκάλιασε και τους ρώτησε τι είχαν πάθει. Η Αλεξάνδρα του τα διηγήθηκε όλα μα εκείνος δεν πείστηκε για ακόμη μια φορά.

«Δεν ξέρω τι έχετε πάθει, αλλά σας το είπα πως δεν πρόκειται να χαλάσω μια τέτοια δουλειά για τις φαντασίες σας» της απάντησε και ανέβηκε στο δωμάτιό του. Εκείνη τη νύχτα κανείς δεν κοιμήθηκε με ηρεμία. Ο Μάριος στριφογυρνούσε στο κρεβάτι του, το ίδιο και η Αλεξάνδρα.

Το επόμενο πρωί ο Μάριος άκουσε τον πατέρα του να μιλάει στο τηλέφωνο:

«Σε δύο ώρες, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, τα μηχανήματα πρέπει να είναι στο χώρο και να αρχίσουν το σκάψιμο».

«Ώστε δεν θα κάνεις πίσω» του είπε ο Μάριος όταν εκείνος έκλεισε το τηλέφωνο.

«Τα συζητήσαμε αυτά. Πρέπει να φύγω» του απάντησε εκείνος και βγήκε από την κουζίνα.

«Πέτρο ξανασκέψου το» του είπε η Αλεξάνδρα όταν εκείνος έβγαινε από το σπίτι μα δεν της απάντησε καν. Ο Μάριος έτρεξε πίσω του και του φώναξε:

«Μπαμπά μην προδώσεις τη μαμά για δεύτερη φορά» μα το αυτοκίνητο χάθηκε στη στροφή.

Ο Μάριος διαισθανόταν πως κάτι κακό θα συνέβαινε. Η Αλεξάνδρα τον πήρε αγκαλιά και κάθισαν στον καναπέ. Εκείνος άρχισε να της αφηγείται ιστορίες με την μητέρα του. Την αφήγηση του διέκοψε ο ήχος του τηλεφώνου. Η Αλεξάνδρα έτρεξε να το σηκώσει. Τα μάτια της μαρτυρούσαν πως κάτι κακό είχε συμβεί. Με το που έκλεισε το τηλέφωνο πήρε το Μάριο και έφυγαν γρήγορα από το σπίτι. Ο πατέρας του είχε πάθει ατύχημα.

Φτάνοντας στο δωμάτιο του νοσοκομείου είδαν τον Πέτρο με γύψο στο πόδι. Τους αγκάλιασε και τους είπε:

«Έπρεπε να σας είχα ακούσει».

«Τι έγινε;» τον ρώτησε ο Μάριος.

«Καθώς οδηγούσα, ένα μικρό κοριτσάκι στεκόταν στη μέση του δρόμου. Του κόρναρα μα δεν σάλεψε καθόλου. Προσπάθησα να το αποφύγω και έχασα τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Ο συνεργάτης μου που με ακολουθούσε με το δικό του αυτοκίνητο μου είπε πως δεν είδε κανένα κοριτσάκι στο δρόμο. Τότε μου ήρθαν στο μυαλό όλα όσα μου είχατε πει και δεν σας είχα πιστέψει. Τώρα όμως ξέρω τι πρέπει να κάνω».

Τα εγκαίνια των θεμελίων του ξενοδοχείου ήταν μια λαμπρή εκδήλωση. Είχαν μαζευτεί όλοι οι κάτοικοι της πόλης ενώ η μπάντα του δήμου έπαιζε χαρούμενες μελωδίες. Δίπλα στα θεμέλια του ξενοδοχείου είχε στηθεί μνημείο για τις ξεχασμένες ψυχές που στοίχειωναν την περιοχή όλα αυτά τα χρόνια. Η άσπρη πλάκα έγραφε :

«Στη μνήμη των νεκρών μας».

Πιο δίπλα ένα καντηλάκι έκαιγε στο μικρό εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής που στήθηκε μαζί με το μνημείο.

Ο Μάριος βρισκόταν ανάμεσα στον πατέρα του και την Αλεξάνδρα που τον κρατούσαν σφιχτά από τα  χέρια. Στο τέλος των εγκαινίων, όταν γύρισε για να φύγει, ένιωσε ξανά να διαπερνά το σώμα του μια κρύα αύρα όπως εκείνη τη νύχτα που άρχισαν όλα. Γύρισε και δίπλα στο μνημείο είδε τη μητέρα του να κρατά από το χέρι το μικρό κοριτσάκι και να του χαμογελά. Χαμογέλασε και εκείνος και γύρισε και κοίταξε στα μάτια τον πατέρα του και την Αλεξάνδρα. Πλέον ήταν μια ευτυχισμένη οικογένεια.

 

 

ΤΕΛΟΣ

Χάρης Γαντζούδης


Ο Χάρης Γαντζούδης γεννήθηκε το Μάιο του 1985 στο Αγρίνιο όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε στο τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (Λευκάδα). Έχει σπουδάσει στο Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής του συγγραφέα/σεναριογράφου Αλέξανδρου Ντερπούλη.
Το πρώτο του ebook με τίτλο «Οι πρώτες σελίδες» είναι μία συλλογή διηγημάτων, πετάει ελεύθερα από τις εκδόσεις Σαΐτα και μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν εδώ.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ :


Η μνήμη επανέρχεται (Μέρος 1ο)

 

 

Μ.Π.Ο. (Μη πραγματοποιημένα όνειρα). Γράφει ο Γιάννης Φαρσάρης.

 

 


Τα μεθεόρτια της Πανσελήνου...

 

 


Τα παραμύθια της γιαγιάς

 

 

 

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Your Say!

Banner

Authors

Μαριλένα Παππά Ευρυδίκη Αμανατίδου Μαρίνα Φραγκεσκίδου

 

 

 

Γεωργία Λάττα Γιάννης Λαμπράκης Μαρία Δασκαλάκη

 

 

 

Μαριάννα ΤεγογιάννηΧάρης Γαντζούδης Σώφρονας Τριμπουλέ

 

 

 

Connect!

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Deity.gr. All Rights Reserved.