Λάθος Προτεραιότητες… (Μέρος 1ο)

Γράφει ο Χάρης Γαντζούδης

Ο Πέτρος σηκώθηκε από το κρεβάτι του πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι. Έκανε ένα γρήγορο μπάνιο, έλεγξε το φάκελό του για να βεβαιωθεί πως δεν είχε ξεχάσει κάποιο σημαντικό έγγραφο και κατέβηκε στην κουζίνα. Εκεί τον περίμενε η Μαρία. Τον καλημέρισε με ένα φιλί και του ετοίμασε τον καφέ του.
«Έχεις άγχος;» τον ρώτησε.
«Πολύ. Η σημερινή συνάντηση θα κρίνει το μέλλον μου στην τράπεζα» απάντησε εκείνος.
«Μια χαρά θα τα πας. Στο παρελθόν έχεις κλείσει πολλές τέτοιες συμφωνίες».

«Δεν είναι το ίδιο. Η κατάσταση που επικρατεί τώρα στην αγορά κάνει τους επενδυτές καχύποπτους. Δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα γίνει αν αποφασίσουν να μην επενδύσουν τα χρήματα τους στην τράπεζα» της απάντησε πίνοντας μια γρήγορη γουλιά από τον καφέ του.
Στα τριάντα οχτώ του χρόνια, ο Πέτρος, ήταν επιτυχημένος  χρηματιστής. Αφιέρωνε όλο το χρόνο του στη δουλειά και όλα τα άλλα έρχονταν μετά. Δεν χαλούσε ποτέ το πρόγραμμά του και ήθελε τα πάντα γύρω του να είναι τακτοποιημένα. Ακόμη και τα ρούχα του εκείνος τα έβαζε στην ντουλάπα. Ήθελε ανά πάσα στιγμή να μπορεί να βρει την κόκκινη ή τη μαύρη γραβάτα, το λευκό ή το θαλασσί πουκάμισο. Η Μαρία δεν τολμούσε να βάλει χέρι στα πράγματά του και ο χώρος του γραφείου στο σπίτι αποτελούσε άβατο για εκείνη. Ήταν παντρεμένοι 10 χρόνια. Συχνά ένιωθε πως την παραμελούσε μα τις περισσότερες φορές δεν του έλεγε τίποτα. Η μόνη φορά που τσακώθηκαν άσχημα ήταν πριν από 8 χρόνια, όταν έσπασαν τα νερά και η Μαρία έφτασε μόνη της στην γυναικολογική κλινική καθώς εκείνος είχε επαγγελματικό ραντεβού. Ο Πέτρος έφτασε δυο ώρες αργότερα και είδε το γιο του στην αγκαλιά της. Έκλαψε μα εκείνη δεν λύγισε. Τις επόμενες σαράντα μέρες δεν του είπε ούτε λέξη αλλά στον τέλος τον συγχώρεσε. Δεν είναι ότι δεν την αγαπούσε ή ότι δεν νοιαζόταν για εκείνη απλά κάθε επιτυχία στη δουλειά τον γέμιζε ικανοποίηση. Τον έκανε να πετά στα σύννεφα και να νιώθει σημαντικός και παρά τα παράπονα των φίλων του, της γυναίκας του αλλά και του μικρού Νικόλα, που τον έβλεπε λίγα λεπτά πριν παραδοθεί στην αγκαλιά του Μορφέα, δεν έδειχνε διατεθειμένος να αλλάξει τη στάση του. 
Έφερε άλλη μια φορά την κούπα του καφέ στα χείλη του, κοίταξε το ρολόι και πετάχτηκε από την θέση του λες και τον χτύπησε ρεύμα.
«Άργησα» είπε και αφού τσέκαρε άλλη μια φορά τον φάκελό του γύρισε να φύγει. Η Μαρία τον ακολούθησε στο σαλόνι και αφού του έδωσε ένα φιλί, του ευχήθηκε καλή επιτυχία. Άνοιξε την πόρτα για να φύγει μα η φωνή της τον σταμάτησε:
«Μην ξεχάσεις, στις τέσσερις είναι η έκθεση αγγειοπλαστικής που διοργανώνει το σχολείο του Νικόλα. Θα σε περιμένουμε στην είσοδο».
«Είναι απαραίτητο τώρα αυτό. Αφού θα πας εσύ» της απάντησε εκείνος κρατώντας την πόρτα ανοιχτή.
«Το παιδί σε θέλει εκεί. Μου το ζήτησε χθες το βράδυ. Τόσο καιρό δεν έχεις έρθει ούτε σε μια σχολική εκδήλωση, οπότε σε παρακαλώ να είσαι εκεί στην ώρα σου.»
«Σήμερα που με χρειάζονται στο γραφείο βρέθηκε να είναι και αυτό.»
«Ο γιός σου σε χρειάζεται περισσότερο», του αντιγύρισε εκείνη και οι τόνοι άρχισαν να ανεβαίνουν επικίνδυνα. Οι φωνές τους ακούγονταν μέχρι την είσοδο της πολυκατοικίας. Πριν κλείσει η πόρτα του διαμερίσματος, ο Πέτρος υποσχέθηκε στη Μαρία πως θα έκανε ό,τι μπορούσε μα δεν την έπεισε.
Ο συννεφιασμένος αθηναϊκός ουρανός ξέσπασε σε κεραυνούς και βροντές ενώ οι χοντρές στάλες της βροχής σύντομα είχαν μετατρέψει τους δρόμους σε ορμητικούς χείμαρρους. Τα χέρια του Πέτρου χτυπούσαν με δύναμη το τιμόνι. Εδώ και αρκετή ώρα βρισκόταν κολλημένος στην κίνηση ενώ οι πλημμυρισμένοι από τη βροχή δρόμοι έκαναν την κυκλοφορία ακόμη πιο δύσκολη. Το ραντεβού του με τους επενδυτές πλησίαζε και εκείνος δεν είχε καταφέρει ακόμα να φτάσει στην τράπεζα. Τον είχε κυριεύσει το άγχος. Ο χτύπος του κινητού διέκοψε για λίγο τις σκέψεις του.
«Ναι» απάντησε με έντονο ύφος.
«Έλα ρε φίλε, που σε πετυχαίνω;»
«Δημήτρη όχι τώρα. Είμαι στο δρόμο για τη δουλειά και έχω αργήσει»
«Δε θα σε καθυστερήσω. Ήθελα απλά να σε ρωτήσω για…»
«Σου είπα δεν προλαβαίνω τώρα. Θα σε πάρω αργότερα» τον διέκοψε και έκλεισε το τηλέφωνο και συνέχισε «Όλα τα είχα σήμερα μόνο να ακούω το Δημήτρη να μου κλαίγεται για το κέρατο που του φόρεσε η Ολυμπία μου έλειπε» και άρχισε να βλαστημά για την γκαντεμιά του.
Ο Δημήτρης ήταν παιδικός του φίλος και αυτή την περίοδο περνούσε μια άσχημη φάση στα προσωπικά του. Μιλούσαν στο τηλέφωνο αρκετές ώρες αλλά πάντα μετά τη δουλειά. Ο Πέτρος προσπαθούσε να τον παρηγορήσει και να του δείξει ότι θα έρθουν και άλλες Ολυμπίες. Τώρα όμως προείχε η δουλειά και σίγουρα δεν θα άφηνε ούτε το Δημήτρη ούτε και κανέναν άλλο να τον απασχολήσει. Η συμπεριφορά του αυτή είχε γίνει αρκετές φορές αιτία παρεξηγήσεων ανάμεσα στους δύο φίλους.
Σε κάθε ευκαιρία πατούσε το γκάζι στο τέρμα ενώ κάθε φορά που κάποιος του έκλεινε το δρόμο η κόρνα του αυτοκινήτου βούιζε σαν τρελή. Από το άγχος του μπέρδεψε τη διαδρομή και έστριψε σε ένα λάθος στενό. Για να μην καθυστερήσει κάνοντας τον κύκλο έκανε επιτόπου στροφή μα δεν πρόσεξε το μηχανάκι που ερχόταν. Το μηχανάκι έπεσε πάνω στην πόρτα του οδηγού. Ο νεαρός μοτοσικλετιστής βρέθηκε στην άσφαλτο. Ο Πέτρος βγήκε από το αυτοκίνητο. Ευτυχώς κανένας από τους δύο δεν είχε πάθει τίποτα. Μόνο κάποιες γρατζουνιές στα χέρια και τα πόδια του νεαρού μοτοσικλετιστή ο οποίος ξέσπασε και άρχισε να «στολίζει» τον Πέτρο με όλων των ειδών τα κοσμητικά επίθετα. Εκείνος προσπαθούσε να ρίξει τους τόνους κάτι που δεν ήταν και τόσο εύκολο. Όταν μάλιστα του πρότεινε να του αφήσει την κάρτα του και να επικοινωνήσει αργότερα μαζί του γιατί έπρεπε να πάει στη δουλειά, ο νεαρός μοτοσικλετιστής ξέσπασε ακόμα περισσότερο.
«Δεν θα πας πουθενά. Πρώτα θα έρθει η αστυνομία να ξεκαθαρίσει το πράγμα και μετά πήγαινε όπου θες».

 

 

(συνεχίζεται...)

Χάρης Γαντζούδης


Ο Χάρης Γαντζούδης γεννήθηκε το Μάιο του 1985 στο Αγρίνιο όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε στο τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (Λευκάδα). Έχει σπουδάσει στο Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής του συγγραφέα/σεναριογράφου Αλέξανδρου Ντερπούλη.
Το πρώτο του ebook με τίτλο «Οι πρώτες σελίδες» είναι μία συλλογή διηγημάτων, πετάει ελεύθερα από τις εκδόσεις Σαΐτα και μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν εδώ.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ :


Λάθος προτεραιότητες (Μέρος 2ο)

 

 

Το ταξίδι

 

 

Ο ήχος του κλικ

 

 


Μια, κάποια απάντηση

 

 

 

Photo by MiiiSH

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Your Say!

Banner

Authors

Μαριλένα Παππά Ευρυδίκη Αμανατίδου Μαρίνα Φραγκεσκίδου

 

 

 

Γεωργία Λάττα Γιάννης Λαμπράκης Μαρία Δασκαλάκη

 

 

 

Μαριάννα ΤεγογιάννηΧάρης Γαντζούδης Σώφρονας Τριμπουλέ

 

 

 

Connect!

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Deity.gr. All Rights Reserved.