Λάθος Προτεραιότητες… (Μέρος 2ο)

Γράφει ο Χάρης Γαντζούδης

Μάταια ο Πέτρος προσπαθούσε να τον μεταπείσει. Μπήκε στο αυτοκίνητό του και περίμενε την αστυνομία. Δεν σταμάτησε ούτε ένα λεπτό να βρίζει την τύχη του. Το κουστούμι του είχε βραχεί ενώ από το γόνατο και κάτω το παντελόνι του είχε γεμίσει λάσπες. Για μια στιγμή σκέφτηκε πως θα ήταν καλύτερα να σταματήσει σε ένα μαγαζί και να αγοράσει ένα άλλο κουστούμι μα έτσι θα έχανε κι άλλο χρόνο. Ήλπιζε μόνο οι μεγάλο-επενδυτές να σταθούν σε αυτά που είχε ετοιμάσει να τους πει και όχι στην εμφάνισή του.

Μισή ώρα αργότερα κι ενώ είχαν ξεμπερδέψει με τα διαδικαστικά και η ασφαλιστική του Πέτρου ανέλαβε να αποζημιώσει τον νεαρό μοτοσικλετιστή, εκείνος μπήκε στο αυτοκίνητό του ανακουφισμένος που πλέον θα συνέχιζε το δρόμο του για τη δουλειά. Όμως μια ακόμη δυσάρεστη έκπληξη τον περίμενε. Το αυτοκίνητό του δεν έπαιρνε μπρος. Βγήκε από το αυτοκίνητό και άρχισε να χτυπά κλωτσιές την ήδη ζουλισμένη από τη σύγκρουση πόρτα. Η τύχη όμως φάνηκε να του χαμογελάει όταν είδε να περνάει ένα ταξί. Μπήκε μέσα και προέτρεψε τον οδηγό να κάνει όσο πιο γρήγορα μπορούσε. Σε δεκαπέντε λεπτά θα έπρεπε να είναι στην τράπεζα. Το άγχος του μεγάλωνε καθώς σκεφτόταν τους επενδυτές να είναι ήδη στο γραφείο και να τον περιμένουν. Καθώς σκεφτόταν όλα αυτά ένιωσε το αίμα του να παγώνει. Τα μάτια του άνοιξαν διάπλατα «Ο φάκελος. Ξέχασα το φάκελο με τα έγγραφα στο αμάξι» αναφώνησε. Άρχισε να χτυπάει με δύναμη το ταμπλό του ταξί και να βρίζει. Ζήτησε στον οδηγό να γυρίσει πίσω. Όταν έφτασαν στο αυτοκίνητο ο Πέτρος αντίκρισε τα έγγραφα και μερικά άλλα αντικείμενα σκορπισμένα μέσα στα λασπόνερα. Φεύγοντας είχε ξεχάσει να κλειδώσει και κάποιοι είχαν αδειάσει το αυτοκίνητο. Ο Πέτρος προσπαθούσε να μαζέψει τα λασπωμένα έγγραφα από την άσφαλτο μα δεν είχε νόημα. Άρχισε να κλαίει από θυμό καθώς δεν μπορούσε να πιστέψει όλο αυτό που ζούσε. Αφού βρήκε ξανά τον εαυτό του επιβιβάστηκε ξανά στο ταξί.

Όταν έφτασε στην τράπεζα ήταν αργά. Η Χριστίνα, η γραμματέας του, τον ενημέρωσε πως οι επενδυτές είχαν φύγει πριν λίγα λεπτά και πως την δουλειά τελικά την έκλεισε ο Γεωργίου – συνάδελφος με τον οποίο ο Πέτρος δεν είχε και τις καλύτερες σχέσεις. Ο Πέτρος κατευθύνθηκε προς το γραφείο του διευθυντή. Όταν μπήκε τον είδε να δίνει τα συγχαρητήρια στον Γεωργίου ενώ εκείνος βγαίνοντας του έριξε ένα υπεροπτικό βλέμμα. Όταν έκλεισε η πόρτα του γραφείου ο Πέτρος προσπάθησε να εξηγήσει στο διευθυντή όλα όσα είχαν γίνει, μα εκείνος δεν έδειχνε διατεθειμένος να τον ακούσει και απλά του είπε:

«Μην κουράζεσαι. Απλά πήγαινε στο γραφείο και μάζεψε τα πράγματά σου. Για την αποζημίωσή σου έχω κανονίσει ήδη».
Ο Πέτρος έφυγε από το γραφείο χωρίς να προσπαθήσει να του πει τίποτα παραπάνω. Δεν υπήρχε περίπτωση να τον μεταπείσει. Γύρισε στο γραφείο του και μάζεψε τα λιγοστά πράγματά του. Λίγες ώρες αργότερα και αφού αποχαιρέτησε τους συναδέλφους του, βγήκε από την τράπεζα. Γύρισε και έμεινε να την κοιτάζει για μερικά λεπτά. Όλη η ζωή του περνούσε μπροστά από τα μάτια του: ατελείωτες συσκέψεις, απανωτά ραντεβού, μελέτες, οικονομικές αναλύσεις, άγχος, αποξένωση.
«Τελικά όλη μου η ζωή ήταν μόνο η δουλειά και τι κατάλαβα;» αναρωτήθηκε.  Δίπλα του βρισκόταν ένας κάδος ανακύκλωσης. Τον άνοιξε και πέταξε μέσα τα πράγματα του γραφείου. Αυτό που πριν από λίγες ώρες τον γέμιζε ικανοποίηση τώρα ένιωθε να τον πνίγει. Κοίταξε το ρολόι του και σταμάτησε ένα ταξί που περνούσε από μπροστά του. Προέτρεψε ξανά τον οδηγό να κάνει όσο πιο γρήγορα μπορούσε αλλά αυτή τη φορά όχι για να προλάβει κάποιο επαγγελματικό ραντεβού αλλά για να προλάβει το ραντεβού με το γιο του. Η έκθεση αγγειοπλαστικής θα έπρεπε να τελειώνει όπου να 'ναι κι αφού δεν κατάφερε να είναι εκεί στην αρχή, τουλάχιστον να ήταν στο τέλος.
Όταν έφτασε στην είσοδο του σχολείου δεν υπήρχε κανείς. Η πόρτα του προαυλίου ήταν κλειδωμένη. Χωρίς να χάσει χρόνο έτρεξε στο σπίτι. Άνοιξε την πόρτα και άρχισε να φωνάζει τη Μαρία και το Νικόλα. Στα χέρια του κρατούσε δώρα και για τους δύο. Στο σπίτι όμως δεν υπήρχε κανείς. Ένα λευκό χαρτί στο τραπεζάκι του σαλονιού τού τράβηξε την προσοχή. Ήταν ένα σημείωμα από τη Μαρία.
«Ελπίζω να έκλεισες τη δουλειά και οι επενδυτές να έμειναν ευχαριστημένοι από τις γνώσεις σου. Ελπίζω επίσης στο βλέμμα του διευθυντή σου να είδες την ικανοποίηση και όχι την απογοήτευση που είδα εγώ στο βλέμμα του Νικόλα όταν του είπα πως δεν μπορούσες να έρθεις στην έκθεση. Το βλέμμα αυτό με έκανε να πάρω και την απόφαση να δώσω εντολή στον δικηγόρο μου να ξεκινήσει τις διαδικασίες του διαζυγίου. Ούτε εγώ, ούτε και ο Νικόλας είμαστε σε θέση να ανταγωνιζόμαστε άλλο τη δουλειά σου. Βαρέθηκα. Βαρεθήκαμε. Βλέπεις αυτή αποδείχτηκε πιο σημαντική από εμάς. Για το επόμενο διάστημα θα μείνω στη μητέρα μου στη Θεσσαλονίκη. Όποτε θες μπορείς να επικοινωνήσεις με το παιδί. Όσο για την δικιά μου απόφαση δεν αλλάζει. Το ξέρω ότι με αγαπάς και ότι νοιάζεσαι απλά έχουμε διαφορετικές προτεραιότητες. Καλή τύχη».
Ο Πέτρος άφησε το σημείωμα στον καναπέ. Για μερικά λεπτά έμεινε να κοιτάζει τον απέναντι τοίχο. Οι αναμνήσεις είχαν στήσει χορό στο μυαλό του. Άρχισε να καταλαβαίνει όλα όσα είχε χάσει τόσο καιρό εξαιτίας της δουλειάς του.  Έβγαλε το κινητό του από την τσέπη και τηλεφώνησε στον Δημήτρη, το ηχογραφημένο όμως μήνυμα «Η κλήση σας προωθείται» τον έκανε να καταλάβει πως τον είχε χάσει και αυτόν. Έμεινε μόνος.

 

 

ΤΕΛΟΣ

 

Χάρης Γαντζούδης


Ο Χάρης Γαντζούδης γεννήθηκε το Μάιο του 1985 στο Αγρίνιο όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε στο τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (Λευκάδα). Έχει σπουδάσει στο Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής του συγγραφέα/σεναριογράφου Αλέξανδρου Ντερπούλη.
Το πρώτο του ebook με τίτλο «Οι πρώτες σελίδες» είναι μία συλλογή διηγημάτων, πετάει ελεύθερα από τις εκδόσεις Σαΐτα και μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν εδώ.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ :


Λάθος προτεραιότητες (Μέρος 1ο)

 

 

Πώς μεγάλωσα 50 χρόνια μέσα σε 2 λεπτά!

 

 

Τραγούδια γάμου

 

 

Στείλτε φωτογραφίες από τον κήπο σας!

 

 

 

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Your Say!

Banner

Authors

Μαριλένα Παππά Ευρυδίκη Αμανατίδου Μαρίνα Φραγκεσκίδου

 

 

 

Γεωργία Λάττα Γιάννης Λαμπράκης Μαρία Δασκαλάκη

 

 

 

Μαριάννα ΤεγογιάννηΧάρης Γαντζούδης Σώφρονας Τριμπουλέ

 

 

 

Connect!

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Deity.gr. All Rights Reserved.