Χαμογελούσε συχνά τελευταία (Μέρος 1ο)

Γράφει ο Χάρης Γαντζούδης

Άδειαζε τη βαλίτσα βρίζοντας τον εαυτό της για τη δειλία της. Για ακόμη μια φορά δεν κατάφερε να περάσει την πόρτα του σπιτιού της και να την κλείσει οριστικά πίσω της. Αφού άδειασε την βαλίτσα, της έδωσε μια δυνατή κλωτσιά κι αυτή με μιας χάθηκε κάτω από το κρεβάτι. Χτύπησε με δύναμη την πόρτα της ντουλάπας και κινήθηκε προς την κουζίνα. Αν και καθυστερημένα, η Μυρτώ, για μια ακόμη μέρα μπήκε στα «παπούτσια» της καθημερινότητάς της, που αν και την στένευαν και ο πόνος από τα πόδια απλωνόταν σε όλο το σώμα, εκείνη δεν έβρισκε τη δύναμη να τα πετάξει.

 

Χαμογελούσε συχνά τελευταία (Μέρος 2ο)

Γράφει ο Χάρης Γαντζούδης

Η μητέρα της Μυρτώς έδινε μεγάλη σημασία στην εικόνα και ένα διαζύγιο δεν θα έκανε καλό στην εικόνα της ευτυχισμένης οικογένειας που παρουσίαζε σε φίλους και γνωστούς. Συχνά ανέφερε στην κόρη της πολλά παραδείγματα γυναικών της γενιάς της, που τραβούσαν τα ίδια και χειρότερα, προκειμένου να την πείσει  να μη χαλάσει το σπίτι της. Μάλιστα μια φορά που η Μυρτώ βρήκε τη δύναμη να φύγει, όταν της ζήτησε τη βοήθειά της εκείνη της γύρισε -διακριτικά μεν αλλά της τη γύρισε- την πλάτη. Και η Μυρτώ μην έχοντας που να πάει γύρισε πίσω.

Αφού έφαγαν οι τρεις τους, η μικρή πήρε το δρόμο για το κρεβάτι της, ακολουθώντας το καθημερινό της πρόγραμμα που επέβαλε τουλάχιστον δύο ώρες ύπνο το μεσημέρι. Η μητέρα της έφυγε δίχως να ανταλλάξει άλλη κουβέντα με την κόρη της. Η Μυρτώ ξάπλωσε στον καναπέ του σαλονιού και λίγα λεπτά αργότερα άκουσε τα κλειδιά του στην πόρτα. Πήρε μια βαθιά ανάσα και έκανε πως κοιμάται. Δεν είχε καμία διάθεση αλλά και τις απαιτούμενες αντοχές για να τον αντιμετωπίσει. Λίγα λεπτά αργότερα ο θόρυβος από τα πιάτα που έσπαγαν στην κουζίνα και οι φωνές του την έκαναν να τιναχτεί στον αέρα. Εκείνος μπήκε στο σαλόνι και άρχισε να την βρίζει για την ακαματοσύνη της μιας και έβρισκε τις τηγανιτές πατάτες φτωχό γεύμα για την αφεντιά του. Εκείνη τον παρακάλεσε να σταματήσει για να μην ακούσει τίποτα το παιδί μα δεν φάνηκε να τον συγκινεί. Αφού την έβρισε με λόγια που ούτε καν φανταζόταν η ίδια ότι θα άκουγε από το στόμα του, βρόντηξε την πόρτα δυνατά πίσω του και έφυγε. Η Μυρτώ έπεσε στον καναπέ κλαίγοντας και ευχόταν να πεθάνει μιας και δεν μπορούσε να αντέξει άλλο αυτή την κατάσταση.

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Your Say!

Banner

Authors

Μαριλένα Παππά Ευρυδίκη Αμανατίδου Μαρίνα Φραγκεσκίδου

 

 

 

Γεωργία Λάττα Γιάννης Λαμπράκης Μαρία Δασκαλάκη

 

 

 

Μαριάννα ΤεγογιάννηΧάρης Γαντζούδης Σώφρονας Τριμπουλέ

 

 

 

Connect!

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Deity.gr. All Rights Reserved.