Ο κήπος μας! (ή ό,τι απέμεινε από τον καύσωνα!)

Στη μέση του καλοκαιριού, ο κήπος μας δυστυχώς αγκομαχά από τη ζέστη. Όπως κι εμείς! Τι κάνετε εσείς όταν ζεσταίνεστε; Συχνά ντους και αποφεύγετε τον ήλιο. Έτσι και το πότισμα στον κήπο πρέπει να είναι συχνότερο τις ημέρες του καύσωνα, ποτέ όμως κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς το νερό ζεσταίνεται από τον ήλιο και μπορεί να κάψει τις ρίζες. Νερά λοιπόν, νερά, νερά! Αν τα κηπευτικά μας βρίσκονται στη σκιά μεγάλων δέντρων, μπορεί κάπως καλύτερα να αντέξουν τον καύσωνα γιατί η θερμοκρασία είναι κάποιους βαθμούς χαμηλότερη.

 

Και αυτά είναι τα καροτάκια μας!

 

Φυτέψαμε σπόρια περίπου 3 μήνες πριν και ιδού! Όπως φαίνεται, το ότι φύτρωσαν μέσα σε γλάστα περιορίζει σημαντικά την ανάπτυξή τους, αλλά... ποιος νοιάζεται;! Δικά μας να είναι, χωρίς λιπάσματα κι ας είναι μικρούλικα!
Πρώτο καροτάκι για φέτος, αν και δεν έχω ιδέα πότε είναι η εποχή τους να τα βγάλουμε από το χώμα. Φαίνονται όμως έτοιμα!

 

Πλύσιμο στη βρύση... και έτοιμο για δοκιμή!

 

Φέτος, έχω ακούσει από πολλούς πως δεν είναι η χρονιά της μελιτζάνας και της πιπεριάς. Γενικά αυτά τα δύο φυτά αντέχουν ως αργά το φθινόπωρο, που σημαίνει πως, μάλλον προτιμούν τη δροσιά. Αυτές είναι οι πιπεριές φλωρίνης, έτοιμες για συγκομιδή! Λίγες κι αυτές, αλλά είπαμε, δικές μας!Η μελιτζανιά όπως βλέπετε, δεν μας έκανε τη χάρη ακόμα να μας δώσει καρπό. Όμως έχει αρκετά ανθάκια πάνω και ελπίζω να μην την σταματήσει ο καύσωνας!

 

Και η λεμονιά κάτι πάει να κάνει, αν και ο δυνατός αέρας έριξε ό,τι καρπούς είχε δέσει πριν λίγους μήνες. Ίσως και να έφταιγε και κάτι άλλο που δεν μπόρεσε να κρατήσει τους καρπούς, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται, λεμονάκια θα φάμε!

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ :


Στείλτε φωτογραφίες από τον κήπο σας!

 

 

 

Βιολογικός μαϊντανός από τον κήπο μας

 

 


Η ζωή σε χωριό

 

 


Συμβουλές για αρχάριους κηπουρούς

 

 

 

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Your Say!

Banner

Authors

Μαριλένα Παππά Ευρυδίκη Αμανατίδου Μαρίνα Φραγκεσκίδου

 

 

 

Γεωργία Λάττα Γιάννης Λαμπράκης Μαρία Δασκαλάκη

 

 

 

Μαριάννα ΤεγογιάννηΧάρης Γαντζούδης Σώφρονας Τριμπουλέ

 

 

 

Connect!

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Deity.gr. All Rights Reserved.