Ο Αύγουστος φιλούσε υπέροχα

Γράφει η Μαριάννα Τεγογιάννη

Εκείνος επιβλητικός, αγέρωχος, καθαρόαιμο αρσενικό με το βλέμμα καρφωμένο στα μάτια της. Εκείνη φοβισμένη, με ένα διάφανο πέπλο γύρω από την λαβωμένη της ψυχή, εξερευνούσε μυστικά μονοπάτια και λαβύρινθους μαγικούς, κρυμμένη πίσω από τα σκούρα της γυαλιά και το μεγάλο ψάθινο καπέλο. Τα δάχτυλά τους έπλεκαν στεφάνι και οι ανάσες τους γρήγορες, χόρευαν σε τρελό ρυθμό, σε μια δίνη πάθους, ενώ λέξεις ξεπήδαγαν σαν βέλη με στόχο την καρδιά.

Κλειδωμένα συναισθήματα άρχισαν να χτυπούν σαν σφυριά το μυαλό της, που μέχρι εκείνη τη στιγμή είχαν παραγκωνιστεί κάπου σκονισμένα. Άνοιξε τα δυνατά του χέρια και της χάρισε την ποιο όμορφη αγκαλιά. Εκείνη μεθυσμένη, ακολούθησε το δρόμο που της χάραξε μη ξέροντας τον προορισμό. Έγειρε να κοιμηθεί πάνω του εκεί ανάμεσα στη μυρωδιά του και τα χιλιάδες φιλιά. Έκλεισε τα μάτια. Ονειρεύτηκε. Τρόμαξε. Έκλαψε. Αμύνθηκε σε αυτό που έπρεπε να συμβεί. Στο κισμέτ. Στο απόλυτο.

Κάπως έτσι πρέπει να είναι η αγάπη. Να πονάς, όταν πονάει. Να γελάς, όταν γελάει. Να τραβιέσαι διακριτικά εκεί που το πρώτο δάκρυ ξεκινάει να θολώνει το βλέμμα του άλλου. "Μόνο γιατί τα μάτια σου με κοίταξαν με την ψυχή στο βλέμμα, περήφανα στολίστηκα το υπέρτατο της ύπαρξής μου στέμμα, μόνο γιατί τα μάτια σου με κοίταξαν." Ξαναγύρισε το χαμόγελο στα χείλη. "Συγγνώμη" του είπε, και έκανε να φύγει.. Εκείνος δεν κατάλαβε πως το φευγιό της είχε λάβει τέλος και απομακρύνθηκε..

 

Μαριάννα Τεγογιάννη

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ :


Πορτοκαλής ήλιος

 

 

Ένα παραμύθι για τις λέξεις

 

 

Το ρολόι στη σοφίτα

 


Γράμμα χωρίς αποδέκτη...(;)

 

 

 

Photo by Horia Varlan

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Your Say!

Banner

Authors

Μαριλένα Παππά Ευρυδίκη Αμανατίδου Μαρίνα Φραγκεσκίδου

 

 

 

Γεωργία Λάττα Γιάννης Λαμπράκης Μαρία Δασκαλάκη

 

 

 

Μαριάννα ΤεγογιάννηΧάρης Γαντζούδης Σώφρονας Τριμπουλέ

 

 

 

Connect!

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Deity.gr. All Rights Reserved.