Τι εστί λεύκωμα;

Γράφει η Μαριλένα Παππά

Η εξίσωση της φιλίας των παιδικών μου χρόνων : Μ + Σ + Θ = B. F. F. E. !

Όσο είμαστε στο δημοτικό κύριο μέλημά μας είναι να μάθουμε να ορίζουμε τον κόσμο. Μία βόλτα στο λεύκωμα των παιδικών μου χρόνων, μου απέδειξε ακριβώς αυτό... Κενές σελίδες με ερωτήσεις... Τί είναι άντρας, τί είναι γυναίκα, τί είναι έρωτας, τί είναι αγάπη, τί είναι φιλία!

Και δώστου να γράφουμε όλες: άντρας εστί ντομάτα γεμιστή!! (το αρχαιοπρεπές μας μάρανε!) Κι η μία να συμφωνεί με την άλλη και τα αγόρια να βγάζουν το άχτι τους στην έτερη ερώτηση (τι είναι γυναίκα)! Κι αν ρωτούσες κάποιον από μας τι είναι έρωτας, τι είναι αγάπη, είχε πάντα ένα στιχάκι έτοιμο να σου απαντήσει.

 

Όταν είμαστε μικροί φαίνεται ότι οι έννοιες είναι πιο ξεκάθαρες στο μυαλό μας...

Κι όλα τα λευκώματα κατέληγαν κάπως έτσι : Μ + Σ + Θ = B.F.F.E. !!! Η αιώνια φιλία σφραγιζόταν με την γνωστή εξίσωση (κάθε φορά με διαφορετικές μεταβλητές) που κατέληγε πάντα στο ίδιο αποτέλεσμα... Best Friends For Ever... όποια μεταβλητή κι αν πρόσθετες στην εξίσωση πάντα η κατάληξη παρέμενε αμετάβλητη.

 

Στα αλήθεια όμως τι είναι φιλία;

Αν όσο μεγαλώνει κανείς οι μεταβλητές αλλάζουν, τα συν γίνονται πλην, τι χρειάζεται να προσθέσει κανείς στον παραπάνω μηχανισμό για να τον κάνει να λειτουργήσει όπως παλιά; Είναι άραγε η φιλία μία μαθηματική εξίσωση για δυνατούς λύτες; Ή απλά μία εξίσωση για δυνατούς;

Νομίζω ότι φιλία είναι να έχεις το θάρρος να πεις στον άλλον ότι θέλεις να ταξιδέψεις ως το φεγγάρι κι εκείνος αντί να σε προσγειώσει στο έδαφος να σου βρει την αίτηση εργασίας για τη NASA! Εξάλλου τα ταξίδια είναι πάντοτε εφικτά με ή χωρίς την έγκριση της NASA... Τα  ωραία ταξίδια όμως είναι ανέφικτα χωρίς την έγκριση των φίλων μας...

 

 

 

Μαριλένα Παππά

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ :


Το πρώτο μου........Skype.....


Καλοκαιρινοί έρωτες...

 

 

Κατερίνα και Super Κατερίνα!

 

 

 

 

 

Top 5 εφαρμογές για Android

 

 

 

 

 

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Your Say!

Banner

Authors

Μαριλένα Παππά Ευρυδίκη Αμανατίδου Μαρίνα Φραγκεσκίδου

 

 

 

Γεωργία Λάττα Γιάννης Λαμπράκης Μαρία Δασκαλάκη

 

 

 

Μαριάννα ΤεγογιάννηΧάρης Γαντζούδης Σώφρονας Τριμπουλέ

 

 

 

Connect!

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Deity.gr. All Rights Reserved.