Summer hot issue : καλοκαιρινά ραντεβού στην πόλη…

Γράφει η Μαριλένα Παππά

 

Σήμερα κατεβαίνοντας στο κέντρο και με το μυαλό μου απασχολημένο με ένα σωρό θέματα, ένα περίεργο μουγκανητό διέκοπτε τους συλλογισμούς μου... Απορημένη είδα στο απέναντι κάθισμα έναν παππού γύρω στα 90. Δεν έδωσα σημασία, ξαναγύρισα στην περισυλλογή και στα ακουστικά μου όταν μετά από τρία συναπτά μουγκανητά γυρνάω και βλέπω τον ίδιο παππού σε ανάρμοστη στάση να μου κλείνει το μάτι πονηρά και να μου στέλνει φιλί (με τη μασέλα να ψυχορραγεί πάνω στα ούλα του)!

 

Το θέαμα ήταν τόσο αστείο που κατέβασα το κεφάλι κάτω και προσπάθησα – μάταια - να καταπνίξω τα γέλια μου (από εκείνη τη στιγμή αποφάσισα ότι δεν πρόκειται ποτέ να παραχωρήσω τη θέση μου σε ηλικιωμένο κυριούλη … Για να τον δω τώρα να μου κάνει τα δικά του όταν θα πρέπει να ισορροπήσει ανάμεσα στη χειρολαβή και στη μασχάλη του Πακιστανού!!)

 

Και κάπως έτσι έφτασα κι εγώ στην πλατεία των αγανακτισμένων (με τον αέρα να φυσά και τη φούστα μου να με αναγάγει σε μία νέα Marilyn Monroe!!). Πίσω από τα πανό, τις σκηνές κι όλα αυτά τα προβλήματα της νέας τάξης πραγμάτων, σκέφτηκα ότι είναι ακόμα καλοκαίρι. Και δεν υπάρχει τίποτα ομορφότερο αυτήν την εποχή από ένα τέλειο καλοκαιρινό ραντεβού (πάνω στο σώμα του… - αρχίζω και μοιάζω επικίνδυνα στον σεξομανή κυριούλη το ξέρω!!) Βραδινή βόλτα στην καρδιά της πόλης, με ποτάκι σε κάποια ταράτσα στο Γκάζι. Να κουβεντιάζεις με τις ώρες για όλα και για τίποτα. Χωρίς να πρέπει να υπενθυμίσεις στον εαυτό σου ότι σε 4 ώρες δουλεύεις και κανονικά το μόνο μέρος που θα έπρεπε να φιλοξενεί το κορμί σου είναι το κρεβάτι σου (εξάλλου όπως σε όλα τα μέρη αυτό που μετράει είναι να έχεις καλή παρέα…!!)

 

Ο κόσμος είναι έξω μέχρι αργά, η καρδιά της πόλης χτυπάει δυνατά… το ίδιο κι η δική σου όταν η επιστροφή στο σπίτι σου περιλαμβάνει τη μηχανή του (το μαλλί χαλάει, ο φόβος χτυπάει κόκκινο όταν τρέχει στην Πειραιώς, αλλά ευτυχώς για σένα, δεν υπάρχει πουθενά αλλού να κρατηθείς… οπότε «αναγκάζεσαι» να τυλιχτείς πάνω του…). Μέχρι να φτάσετε αναγάγεις τη μηχανή ως το αγαπημένο σου μεταφορικό μέσο και αφού φτάσετε αναγάγεις το φιλί του ως τον αγαπημένο σου προορισμό… Το επόμενο πρωί λες τις συνταρακτικές λεπτομέρειες στην κολλητή σου, ενώ σου αλείφει το αντηλιακό όσο κάνεις την ηλιοθεραπεία σου στην ταράτσα του σπιτιού σου!!! Είναι δική μου ιδέα ή η πόλη μας είναι ειδυλλιακή για καλοκαιρινές διακοπές;

 

Ζούμε στην καρδιά της πόλης κι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουμε αυτήν την εποχή είναι να την κάνουμε να χτυπήσει δυνατά… (ίσως αυτό σκέφτηκε κι ο κυριούλης!!)

 

 

Μαριλένα Παππά

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ :

 

Γιατί ο τέλειος άνδρας είναι δυσεύρετος;

 

 

Ξέρω τι θα κάνεις φέτος το καλοκαίρι…

 

 

Τα πέντε παράδοξα του καλοκαιριού

 

 

 

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Your Say!

Banner

Authors

Μαριλένα Παππά Ευρυδίκη Αμανατίδου Μαρίνα Φραγκεσκίδου

 

 

 

Γεωργία Λάττα Γιάννης Λαμπράκης Μαρία Δασκαλάκη

 

 

 

Μαριάννα ΤεγογιάννηΧάρης Γαντζούδης Σώφρονας Τριμπουλέ

 

 

 

Connect!

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Deity.gr. All Rights Reserved.