Η αγκαλιά της μαμάς...

Γράφει η Μαρίνα Φραγκεσκίδου

Τι κι αν το άγγιγμα του Μίδα είχε την ικανότητα να μετατρέπει τα πάντα σε χρυσό, το άγγιγμα και η αγκαλιά της μαμάς έχει πολύ περισσότερες ικανότητες: να διώχνει μακριά τα κακά όνειρα, να απαλύνει κάθε πόνο, να ανακουφίζει τους κολικούς, να γεμίζει την μοναξιά... Κι όμως, όσο περίεργο και να ακούγεται, έχει τόσες θεραπευτικές ιδιότητες.

Είμαι σίγουρη ότι και εσύ το έχεις χρησιμοποιήσει, είτε για να ηρεμήσεις είτε για να νιώσεις ασφάλεια, είτε για να κλάψεις με την ησυχία σου...

 

Μην το στερείς κι από το δικό σου το παιδί. Μην το φοβάσαι και μην το κοιτάς απορημένα κάθε φορά που γκρινιάζει και δεν ξέρεις τι έχει. Πάψε πια να αγχώνεσαι, να τσαντίζεσαι και να εξαντλείσαι σε ανούσιες πρακτικές. Άπλωσε τα χέρια σου και πάρε το αγκαλιά. Κρύψτο εκεί και χάιδεψέ το όπως μόνο μια μανούλα ξέρει. Κι αν πάλι δεν λέει να ηρεμήσει κάν' το ξανά πιο έντονα, νιώσε τον πόνο, την γκρίνια του και πάρτα μακριά του. Φτάνει να το πιστέψεις, γιατί μπορείς.

Όχι δεν θα το καλομάθεις. Μη γελάς, απο πότε η αγάπη θεωρείται κακό;

Στοιχεία από έρευνες στο Μόντρεαλ του Καναδά αποκαλύπτουν ότι η αγκαλιά και η σωματική επαφή τόσο με τη μητέρα όσο και με τον πατέρα επηρεάζει θετικά την ανάπτυξη του εγκεφάλου του μωρού, δίνει ώθηση στη φυσική ανάπτυξη και μακροπρόθεσμα ενισχύει την αυτοπεποίθηση του παιδιού, το οποίο μεγαλώνοντας γίνεται πιο ανεξάρτητο και λιγότερο ανασφαλές.

Επίσης η Virginia Satir, αυθεντία στην οικογενειακή συμβουλευτική, είπε ότι ο άνθρωπος χρειάζεται 4 αγκαλιές για να επιβιώσει, 8 αγκαλιές για να συντηρηθεί και 12 αγκαλιές για ανάπτυξη. Την ημέρα.

Μοίρασε αγκαλιές λοιπόν άφοβα και πού ξέρεις, καμιά φορά ίσως βοηθάει εσένα πολύ περισσότερο απο το μωράκι σου!!

 


Μαρίνα Φραγκεσκίδου


Το βιβλίο της Μαρίνας Φραγκεσκίδου "Ευτυχία από το παράθυρο" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ :


Η μοναξιά της μαμάς

 

 


Υπευθυνότητα και παιδί

 

 


Δε με θέλει το παιδί μου!

 

 

 


Το κλειδί του σολ κόλλησε στην πάνα

 

 

 

Photo by gemsling

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Your Say!

Banner

Authors

Μαριλένα Παππά Ευρυδίκη Αμανατίδου Μαρίνα Φραγκεσκίδου

 

 

 

Γεωργία Λάττα Γιάννης Λαμπράκης Μαρία Δασκαλάκη

 

 

 

Μαριάννα ΤεγογιάννηΧάρης Γαντζούδης Σώφρονας Τριμπουλέ

 

 

 

Connect!

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Deity.gr. All Rights Reserved.