Σ' αγαπώ

Γράφει η Μαρίνα Φραγκεσκίδου

"Μα μα μα μα μα" είναι όντως αξιοθαύμαστο το ότι η πρώτη συλλαβή ή λεξούλα αν προτιμάς ενός παιδιού είναι αυτή! Λέτε από δω τελικά να βγήκε και το μαμά; Τις σκέψεις μου διακόπτει αυτή η μπάσα φωνούλα, πάμε πάλι "Μα μα μα μα"  με κοιτάζει κατάματα και μου χαμογελά! Τι κρύβεται πίσω από αυτή την έκφραση;

Τα μάτια χαμογελούν... Ναι, αυτό πιστεύω είναι κάτι που μπορούν να κάνουν μόνο τα παιδάκια... Να σου χαμογελούν με τα μάτια. Ανήκει κι αυτό στις μοναδικές τους ικανότητες.  Όπως και την ανιδιοτελή αγάπη. Μόνο μια παιδική αθώα καρδούλα μπορεί να στην προσφέρει. Ήθελα να 'ξερα τι αλλάζει στην πορεία και όλα αυτά χάνονται, αλλά αυτό θα αφορά άλλη στήλη! 

Με κοιτάει που λέτε και ανταποδίδω το χαμόγελο. Απλώνει τα χεράκια του με ενθουσιασμό. Μήνυμα ελήφθη. Το παίρνω αγκαλιά, γέρνει το κεφαλάκι του στον ώμο μου και με τα χεράκια του προσπαθεί να με αγκαλιάσει όσο πιο σφικτά μπορεί.
"Μα, μα, μα" ξεφωνίζει και με φιλάει όπως μόνο εκείνο ξέρει.

Ένα δάκρυ ξεφεύγει, είναι πιο γρήγορο από τη σκέψη μου... Τελικά το παιδί σου μπορεί να διακρίνει καλύτερα απο τον καθένα αν είσαι καλά ή όχι. Κι αυτό, μόνο αυτό μπορεί να απαλύνει τον πόνο σου με ένα του χάδι, με ένα του φιλί, με μια του αγκαλιά, με μια του ματιά... Μπορεί να μην καταλαβαίνει πάντα το πώς και το γιατί, αλλά νιώθει πάντοτε το κάθε σου συναίσθημα. Το μόνο που θέλει είναι να είσαι καλά, να του γελάς...

"Σε αγαπώ, να το θυμάσαι πάντα... Όπου κι αν είμαι...όπου κι αν είσαι..."

 


Μαρίνα Φραγκεσκίδου


Το βιβλίο της Μαρίνας Φραγκεσκίδου "Ευτυχία από το παράθυρο" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ.

Η Μαρίνα Φραγκεσκίδου είναι υποψήφια στα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας Κύπρου 2011, στην κατηγορία "Πρωτοεμφανιζόμενοι" με το μυθιστόρημα "Ευτυχία από το παράθυρο".

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ :


Πώς να εκπαιδεύσετε σωστούς γονείς!

 

 

 

Η αγκαλιά της μαμάς

 

 

 

Καλλιεργώντας την αυτοπεποίθηση στα παιδιά

 

 

Μπορώ να είμαι γυμνός μπροστά στο παιδί μου;

 

 

 

Photo by Spec-ta-cles

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Your Say!

Banner

Authors

Μαριλένα Παππά Ευρυδίκη Αμανατίδου Μαρίνα Φραγκεσκίδου

 

 

 

Γεωργία Λάττα Γιάννης Λαμπράκης Μαρία Δασκαλάκη

 

 

 

Μαριάννα ΤεγογιάννηΧάρης Γαντζούδης Σώφρονας Τριμπουλέ

 

 

 

Connect!

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Deity.gr. All Rights Reserved.