Μπαμ και...κάτω!

Γράφει η Μαρίνα Φραγκεσκίδου

"Είναι σίγουρο ότι θα σου πέσει το παιδί" ο ένας, "Μη φοβηθείς παρά μόνο αν σου κάνει εμετό, πυρετό, ή έχει υπνηλία χωρίς λόγο" ο άλλος. ΕΜΕΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΣΥΜΒΕΙ επιμένεις εσύ! Ναι, γιατί τι σόι μάνα θα είσαι αν σου συμβεί κάτι τέτοιο. Σαν τα μάτια σου το προσέχεις. Μη σου πω και ακόμη καλύτερα. Στα ώπα ώπα το 'χεις. Μην κλάψει, μη στεναχωρεθεί, μη τολμήσει και γκρινιάξει! Παντού και πάντα πανταχού παρούσα να προλάβεις το καθετί.

Βλέπεις όμως πέρα από μάνα είσαι και γυναίκα, σύζυγος και βεβαίως νοικοκυρά. Από την ώρα που θα σηκωθείς από το κρεβάτι ξεκινούν ΟΛΟΙ σου οι ρόλοι. Και εσύ παλεύεις συνέχεια, γιατί έχεις και το σύνδρομο της τελειομανίας να σε κυνηγάει από πίσω όλη την ώρα υπενθυμίζοντάς σου πόσο καλή επιβάλλεται να είσαι. Ναι, επιβάλλεται. Γιατί αν δεν είσαι καλή σύζυγος ο καλός σου παίζει να βρει γκόμενα, αν δεν είσαι καλή νοικοκυρά θα βρωμίσετε και η συγκατοίκηση με τις κατσαρίδες και όλη τους τη φαμίλια δεν σου πάει. Αν πάλι δεν είσαι σωστή μάνα θα μεγαλώσεις παιδιά με ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία θα ρίχνουν το φταίξιμο για τα πάντα όλα σε σένα και δεν είναι του στυλ σου. Εσύ θες να προσφέρεις φυσιολογικά παιδιά στην κοινωνία, εφόσον από το άλλο είδος πήξαμε! Και όλα αυτά δηλώνουν το πόσο γυναίκα είσαι...

Έρχεται που λες η στιγμή, το λεπτό, τα δευτερόλεπτα που πας να προλάβεις δυο πράγματα μαζί. Ας πούμε απλά οτι πας να αλλάξεις την πάνα, και ενώ είσαι από πάνω του τεντώνεσαι να πάρεις με το άλλο χέρι τα μωρομάντηλα. Γυρίζεις το κεφάλι σου, απλώνεις χέρι και ΤΣΑΚ ΜΠΑΜ "ΟΥΑΑΑΑ..." Το παιδάκι σου στο πάτωμα, κλαίει και σπαράζει και εσύ το αρπάζεις, το κλείνεις στην αγκαλιά σου και ακόμα δεν το πιστεύεις! ΣΕ ΜΕΝΑ;;;;;

Το κλάμα υποχωρεί, βεβαιώνεσαι ότι δεν έχει χτυπήσει κάπου, ενώ πανικόβλητη θες να πάτε σε γιατρό να το ελέγξει μέσα έξω, από πάνω μέχρι κάτω... Και ενώ βλέπεις ότι δεν τίθεται θέμα, όλα είναι μια χαρά αφήνεις τα δάκρυα να κυλήσουν, και τις ενοχές να σε κατακλύσουν.
"Τι μάνα είμαι εγώ!"
"Πώς θα μεγαλώσω σωστά το παιδί μου, που παρολίγο να του κάνω κακό"
"Δεν θα με αγαπάει και θα 'χει και όλα τα δίκαια του κόσμου"
"Είμαι άχρηστη..."
Κλπ κλπ κλπ..

Πάμε πάλι τώρα από την αρχή!

Άχρηστη ΔΕΝ είσαι και αυτό το αποδεικνύεις συνέχεια κι αν δεν με πιστεύεις εμένα κοίτα αυτά τα αθώα ματάκια που σε κοιτάνε με λατρεία, δηλώνοντάς σου ότι είσαι ο κόσμος τους όλος.

Κάθε μέρα που περνά, θα παθαίνεις και θα μαθαίνεις διάφορα μαζί με το παιδί σου, γιατί είπαμε εγχειρίδιο για νέους γονείς δεν υπάρχει. Καθένας μας είναι αυτοδίδαχτος γονιός! Από κάθε "αναποδιά" θα μαθαίνεις, ενώ κάθε "τούμπα" θα σε κάνει πιο δυνατή. Οπλίσου λοιπόν με υπομονή, επιμονή και πολύ μα πολυυυ αγάπη και μη φοβάσαι τίποτα. Όλα τα υπόλοιπα θα τα βρείτε παρέα!

 

 

Μαρίνα Φραγκεσκίδου


Το βιβλίο της Μαρίνας Φραγκεσκίδου "Ευτυχία από το παράθυρο" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ :


Οι αγκαλιές που βρέθηκα...

 

 


Το κλειδί του σολ κόλλησε στην πάνα

 

 


Πλατς πλουτς

 

 

 

 


Εραστές της τέχνης

 

 

 

 

 

Photo by suzettesuzette

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Your Say!

Banner

Authors

Μαριλένα Παππά Ευρυδίκη Αμανατίδου Μαρίνα Φραγκεσκίδου

 

 

 

Γεωργία Λάττα Γιάννης Λαμπράκης Μαρία Δασκαλάκη

 

 

 

Μαριάννα ΤεγογιάννηΧάρης Γαντζούδης Σώφρονας Τριμπουλέ

 

 

 

Connect!

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Deity.gr. All Rights Reserved.