Χωράμε μαμά

Γράφει η Μαρίνα Φραγκεσκίδου

Όλη μέρα στο πόδι. Δουλειές, τρέξιμο, καθάρισμα, μαγείρεμα, σιδέρωμα. Απαιτήσεις από το αφεντικό, τους συναδέλφους, τους φίλους, τους γνωστούς, τον πατέρα σου, τη μάνα σου, τον άντρα του σπιτιού σου κι η λίστα τελειωμό δεν έχει. Φτάνει που λες εκείνη η άγια ώρα του ύπνου. Τα κατάφερες, όλοι είναι στα κρεβάτια τους και εσύ κομμάτια πια, τα μαζεύεις τσούκου τσούκου όλα και απλώνεις το ταλαιπωρημένο, πλην αγαπημένο κορμί σου στο κρεβάτι. Κλείνεις τα μάτια και παρακαλείς τον Μορφέα να μην αργήσει στο ραντεβού. Κι αυτός σαν σωστός άντρας πλησιάζει και σε αγκαλιάζει τρυφερά. Λίγο πριν το μεγάλο του φιλί, εξαφανίζεται ενώ ο χώρος, γεμίζει απο το κλάμα του μικρού σου πλάσματος.

Πλησιάζεις την κούνια και δοκιμάζεις διάφορα κόλπα. Νερό μήπως δίψασε, αλλαγή πάνας, γάλα. Τέσπα. Η γκρίνια συνεχίζει. Αποφασίσεις να το πάρεις αγκαλιά, τα κατάφερες κοιμήθηκε πάνω σου. Με το που κάνεις την κίνηση να το ακουμπήσεις πίσω στην κούνια το βλέφαρο ανοίγει, επιστρέφει η λυπημένη φατσούλα και ξεκινάει η γκρίνια. Δεν το τολμάς καν. Εκεί στην αγκαλιά, στα σίγουρα. Το μάτι σου μετά βίας κρατιέται και για να μην κρεμάσεις μανταλάκια αποφασίζεις να το βάλεις στο κρεβάτι μαζί σου. Στη μια πλευρά του κρεβατιού ο περιχαρής μπαμπάς, ο οποίος πρέπει να βρίσκεται στο τρίτο του όνειρο, στην μέση απλωμένο το γλυκύτατο σου τέκνο και σε μια γωνίτσα μεταξύ πατώματος και στρώματος το ταλαιπωρημένο κορμί σου.

Κουνιέται λίγο ο άντρας σου, σπρώχνει το μικρό, τσαντίζεται αυτό. Πάει να αλλάξει στάση να βολευτεί καλύτερα και λίγο πριν σταθεροποιηθεί σε ένα σημείο σε ακουμπάει καταλάθος. Ανοίγει το μάτι με υφάκι τι θες τώρα ρε μάνα και μπαστακώνεσαι πάνω μου, δεν βλέπεις ίσα που χωράμε; Μαζεύεσαι και εσύ και πια το πάτωμα γίνεται καλύτερος φίλος σου από το στρώμα.

Ο Μορφέας έρχεται πιστός στο ραντεβού του, μα εσύ όλο τον στήνεις εφόσον φοβάσαι μην τυχόν πλακώσεις το μικρό. Κάπως έτσι εισβάλλουν οι πρώτες αχτίδες του ηλίου στο δωμάτιο και σηκώνεσαι να φτιάξεις καφέ. Τα μπουμπούκια κοιμούνται. Χτυπάει ξυπνητήρι, ανοίγει τα μάτια ο αντρούλης σου. Κοιτάει μια εσένα μια το μωρό.

-Κοιμηθήκαμε όλοι μαζί; αναρωτιέται.

-Κοιμηθήκατε εσείς μαζί, απαντάς, εγώ υπήρξα πάλι απλή γκεστ σταρ.

Γελάει. Γελάει κι αυτός και εκείνο το μικρό πλασματάκι. Ανοίγει τα ματάκια του, σε κοιτάει με νόημα, χαμογελάει και γυρίζει πλευρό! Είσαι σίγουρη ότι αν μπορούσε αυτή την στιγμή να μιλήσει θα σου 'λεγε: Μην γκρινιάζεις μαμά, έλα κράτησέ με λίγο ακόμα και κοίτα είναι μεγάλο το κρεβάτι, όλοι χωράμε.

 


Μαρίνα Φραγκεσκίδου


Το βιβλίο της Μαρίνας Φραγκεσκίδου "Ευτυχία από το παράθυρο" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ :


Ναι ρε, θηλάζω!

 

 

Ο πρώτος μου «έρωτας»!

 

 


Δε με θέλει το παιδί μου!

 

 

 


Μπαμ και... κάτω!

 

 

Photo by JodyDigger

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Your Say!

Banner

Authors

Μαριλένα Παππά Ευρυδίκη Αμανατίδου Μαρίνα Φραγκεσκίδου

 

 

 

Γεωργία Λάττα Γιάννης Λαμπράκης Μαρία Δασκαλάκη

 

 

 

Μαριάννα ΤεγογιάννηΧάρης Γαντζούδης Σώφρονας Τριμπουλέ

 

 

 

Connect!

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Deity.gr. All Rights Reserved.