Η καλύτερη μαμά του κόσμου

Γράφει η Μαρίνα Φραγκεσκίδου

Η καλύτερη μαμά του κόσμου είσαι εσύ... Ναι εσύ μην απορείς.

Εσύ που έχεις πάνω από όλα και πάντα πρώτο το παιδί σου. Εσύ που κάθε μέρα παλεύεις για να έχει αυτό ένα καλύτερο αύριο. Εσύ που ξεχνάς τις δικές σου ανάγκες προκειμένου το παιδάκι σου να ικανοποιήσει τις δικές του. Εσύ που έχεις το φαγητό έτοιμο πριν ακόμα πεινάσει. Εσύ που εξακολουθείς να καθαρίζεις τα φρούτα παρόλο που ξέρεις ότι δεν θα τα φάει. Εσύ που ακόμα και στη δική σου βόλτα στα μαγαζιά κάτι θα πάρεις για το παιδάκι σου. Εσύ που ξέχασες τι πάει να πει ύπνος για να προλαβαίνεις τα πάντα στο σπίτι. Εσύ που μεγαλώνεις έναν νέο άνθρωπο και προσπαθείς να βγάλεις προς τα έξω το καλύτερο εγώ του για ένα καλύτερο αύριο.

Σε σένα απευθύνομαι καλύτερη μαμά του κόσμου.

Θέλω να σου υπενθυμίσω πόσο πολύτιμη είσαι για το παιδάκι σου, για τον άντρα σου, για την υπόλοιπη οικογένεια, για τους φίλους σου μα πιο πολύ για σένα...

Η αξία σου ανεκτίμητη.

Η αγάπη σου το πιο πολύτιμο πετράδι.

Το χαμόγελό σου στάλα ευτυχίας.

Γι αυτό λοιπόν να προσέχεις τον εαυτό σου λίγο καλύτερα. Να αφιερώνεις κάποιο χρόνο και σε σένα, για σένα μόνο. Κάνε ό,τι σου αρέσει. Βάψου, στολίσου, τρέξε, μαγείρεψε. Βγάλε τις φόρμες και βάλε κάτι όμορφο. Στάσου για λίγο στον καθρέφτη και φρόντισε να σου αρέσει αυτό που βλέπεις. Άσε λίγο την ψυχή σου να ταξιδέψει μέσα απο τις σελίδες κάποιου βιβλίου. Βγες για καφέ με τις φίλες σου, πήγαινε να δεις ένα θέατρο. Αφιέρωσε λίγο από τον πολύτιμο σου χρόνο για ε σ έ ν α.

Τα παιδιά μας και το σπίτι μας, απορροφούν όλη μας την ενέργεια. Ο σύζυγός μας θέλει αλλά δεν μπορεί πάντα να μας καταλάβει, μην σκας είναι άντρας δεν μπορεί να ακολουθήσει τους ρυθμούς μας. Εσύ ομως που κρατάς τις ισσοροπίες φρόντισε την ψυχική και σωματική σου υγεία. Μην ξεχνάς πως και η καλύτερη μαμά του κόσμου θέλει κι αυτή το χρόνο της, γιατί μόνο τότε θα μπορεί να πάρει πάλι μπρος, θα γεμίζει μπαταρίες και θα επιστρέφει ακόμα πιο δυνατή, ακόμα πιο ορεξάτη!

Καλό Φθινόπωρο μανούλες μου!


Μαρίνα Φραγκεσκίδου


Το βιβλίο της Μαρίνας Φραγκεσκίδου "Ευτυχία από το παράθυρο" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ :


Ο Αύγουστος φιλούσε υπέροχα

 


Σ' αγαπώ

 

 

 

Ποιος φοβάται το νηπιαγωγείο;

 

 

Η γυναίκα ορχήστρα!

 

 

 

Photo by jrduncans

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Your Say!

Banner

Authors

Μαριλένα Παππά Ευρυδίκη Αμανατίδου Μαρίνα Φραγκεσκίδου

 

 

 

Γεωργία Λάττα Γιάννης Λαμπράκης Μαρία Δασκαλάκη

 

 

 

Μαριάννα ΤεγογιάννηΧάρης Γαντζούδης Σώφρονας Τριμπουλέ

 

 

 

Connect!

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Deity.gr. All Rights Reserved.