Μεγαλώνω… μαμά!

Γράφει η Μαρίνα Φραγκεσκίδου

Το μικρό σου σπουργιτάκι άρχισε να μπουσουλάει και η εξερεύνηση του σπιτιού έγινε το αγαπημένο του παιχνίδι. Η άλλοτε ζεστή αγκαλιά σου, χρειάζεται μόνο τις στιγμές που τρίβει κουρασμένο τα μάτια του για να κοιμηθεί. Τις υπόλοιπες ώρες το μικρό πλασματάκι βρίσκεται κάτω από καρέκλες, τραπέζια, μέσα σε ντουλάπια, στη βιβλιοθήκη… οπουδήποτε χωράει τελοσπάντων!

Έχεις ήδη μαζέψει οτιδήποτε μπορεί να σπάσει και το έβαλες στις ντουλάπες ή ψηλά στα ράφια. Κάτι ξεχασμένα αντικείμενα όπως: κορνίζες, κεριά, μπουκάλια με ποτό φρόντισε το μπουμπουκάκι σου να τα ξεθάψει και να σου τα δώσει! Ακόμα δεν μπορείς να ξεχάσεις την τρομάρα που πήρες όταν είδες το μπουκάλι με το ουίσκι στα χέρια του μικρού που φώναζε γεμάτο ενθουσιασμό: «Ου ου ου». Η κραυγή που έβγαλες ευτυχώς δεν το τρόμαξε, παρά μόνο αναπήδησε με ενθουσιασμό, έπειτα εφόσον το άρπαξες και το έκρυψες ακολούθησε το κλάμα στυλ: δώστο μου πίσω εγώ το βρήκα. Ευτυχώς σε κάποια πράγματα τα παιδάκια έχουν μνήμη χρυσόψαρου και ξεχνούν μόλις τους δώσεις το επόμενο φανταστικό παιχνίδι τους - στην προκειμένη περίπτωση ένα στρογγυλό ατσάλινο μπωλ με μια ξύλινη κουτάλα! Ω ρε γλέντια!!! Η κιθάρα λείπει να δημιουργηθεί το γκρουπάκι.

Το χαζεύεις…

Έχει εκείνο τον ενθουσιασμό των ερωτευμένων, ναι μωρέ, εκείνο το ύφος είμαι στον κόσμο μου και περνάω τέλεια κι ας γκρεμίζεται το σύμπαν. Τα μάτια λάμπουν και το μόνιμο χαμόγελό του φωτίζει ακόμα περισσότερο το προσωπάκι του. Είναι τόσο όμορφο… ξεκινάς ΠΑΛΙ το αγαπημένο σου παιχνίδι, να το βγάζεις φωτογραφίες… πως πέρασε ο καιρός!

Ξαφνικά σταματάει ό,τι κάνει και σε κοιτάει με σοβαρό ύφος… σε καρφώνει! Πλησιάζει προς το μέρος σου. Απλώνει τα χέρια κάνοντας σου νόημα. Το κοιτάς. Πιάνεται από πάνω σου και στέκεται απέναντι σου. Το ύφος εξακολουθεί να ναι αυστηρό.

«Τι με κοιτάς μαμά; Μεγαλώνω… το ξέρω». Είσαι σίγουρη ότι αυτό προσπαθεί να σου πει μέσα από τις λεξούλες που σιγομουρμουρίζει.

«Πόσο σε αγαπάω… πόσο πια;» αναφωνείς σαν κουρνιάζει ξανά στην αγκαλιά σου.

Γιατί όσο και να μεγαλώνει πάντα θα είναι το δικό σου μωρό…

 


Μαρίνα Φραγκεσκίδου


Το βιβλίο της Μαρίνας Φραγκεσκίδου "Ευτυχία από το παράθυρο" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ :

 

Μπαρ, ο εφευρέτης

 

 

Η μπουκίτσα της ημέρας

 

 

 

Πώς να εκπαιδεύσετε σωστούς γονείς!

 

 

Είσαι όμορφη μαμά

 

 

Photo by SatterwhiteB

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Your Say!

Banner

Authors

Μαριλένα Παππά Ευρυδίκη Αμανατίδου Μαρίνα Φραγκεσκίδου

 

 

 

Γεωργία Λάττα Γιάννης Λαμπράκης Μαρία Δασκαλάκη

 

 

 

Μαριάννα ΤεγογιάννηΧάρης Γαντζούδης Σώφρονας Τριμπουλέ

 

 

 

Connect!

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Deity.gr. All Rights Reserved.