Μαμά, μανούλα, μανουλίτσα επί δύο...

Γράφει η Μαρίνα Φραγκεσκίδου

Εκεί που πιστεύεις τα 'χεις βάλει όλα σε μια σειρά, εκεί που άρχισες σιγά σιγά να ανασαίνεις και πάλι, να βγαίνεις λίγο από το σπίτι χωρίς να 'χεις κολλητό το κινητό σου στο αυτί για το τι κάνει πάλι το παιδί, εκεί που είπες πάλι να γυρίσεις σε μια πιο νορμάλ κατάασταση - ξέρεις μωρέ να μην περιστρέφονται τα ΠΑΝΤΑ γύρω από το πότε άλλαξες, τάισες, ξεσκάτωσες το παιδί- τσουκ έκπληξη αρ. 2!!!!

Ε ε ε ρχεται ο νέος τυφώνας στη ζωή σου! Ξανά πάλι μια άλλη καρδούλα χτυπάει μέσα σου μαζί με τη δικιά σου! Τρομερό;;;!!!

Φοβάσαι, φοβάσαι μη τυχόν και παραμερήσεις το πρωτότοκό σου. Νιώθεις τύψεις ότι θα μοιράσεις την αγάπη που του 'χεις. Τρέμεις στην ιδέα να τα προλαβαίνεις όλα. Οι ορμόνες τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα και εσύ δεν τις προλαβαίνεις.

"Αυτό το παιδάκι ακόμα δεν γεννήθηκε και ταλαιπωρείται" σιγομουρμουρίζεις στον εαυτό σου... Την πρώτη φορά όλα τα φώτα ήταν στραμμένα πάνω σου. Πώς είσαι, τι κάνεις... Κοιμόσουνα όποτε το ζητούσε ο οργανισμός, και έτρωγες άλλες τόσες φορές.

Τώρα με ένα παιδάκι να τρέχει ολη μέρα και με σένα φρουρό δίπλα του μην πάθει κάτι, δεν έχεις χρόνο να ασχοληθείς τόσο με εκείνο που κουβαλάς... Και άντε οι τύψεις να δίνουν ρεσιτάλ με τις ορμόνες. Και εσύ κάπου στη μέση να προσπαθήσεις να ισορροπήσεις.

Φίλη μου σου έχω νέα. Παράτησε κάθε προσπάθεια ισορροπίας και κοίτα να συγκεντρωθείς στην νέα πραγματικότητα. Όταν είσαι εσύ καλά τότε μόνο είναι και οι γύρω σου! Μην ξεχνιόμαστε. Γι αυτό χαμογέλα, διώξε κάθε αρνητική σκέψη και βουρ μπροστά.

Απομάκρυνε τύψεις και κάθε ίχνος στεναχώριας, δεν χωράνε στη νέα πραγματικότητα. Διώξε και το φόβο! Δεν υπάρχει περίπτωση να μοιραστεί η αγάπη για τα παιδιά σου. Όπως είπε κάποτε μια φίλη η μητρική αγάπη δεν μοιράζεται, πολλαπλασιάζεται, άνοιξε την καρδιά σου και ετοιμάσου για νέες συναρπαστικές περιπέτειες!

 

 

Μαρίνα Φραγκεσκίδου


Το βιβλίο της Μαρίνας Φραγκεσκίδου "Ευτυχία από το παράθυρο" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ :

 

Μαμά, μανούλα, μανουλίτσα

 

 Χωράμε μαμά

 

 

 

Εγκυμοσύνη και συμπτώματα

 

 

Πώς να εκπαιδεύσετε σωστούς γονείς!

 

 


Μωρά, αυτοί οι… πρωτόγονοι!

 

 

Photo by lutty moreira

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Your Say!

Banner

Authors

Μαριλένα Παππά Ευρυδίκη Αμανατίδου Μαρίνα Φραγκεσκίδου

 

 

 

Γεωργία Λάττα Γιάννης Λαμπράκης Μαρία Δασκαλάκη

 

 

 

Μαριάννα ΤεγογιάννηΧάρης Γαντζούδης Σώφρονας Τριμπουλέ

 

 

 

Connect!

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Deity.gr. All Rights Reserved.