Συναυλία θερινής νυκτός

Γράφει η Μαριλένα Παππά

Συναυλία, ώρα 10 παρά τέταρτο-λίγο πριν την είσοδο των evanescence. Χθες.

Απόλυτο σκοτάδι κι ο κόσμος όλος με το βλέμμα στραμμένο στη σκηνή, να περιμένει... Βλέποντας μαζεμένα τόσα πολλά κεφάλια, για μια στιγμή σκέφτηκα.

«Τα κεφάλια των ανθρώπων μοιάζουν με πολύχρωμα μπαλόνια μαζεμένα σ' έναν ενιαίο ουρανό. Όχι απαραίτητα στρογγυλά, ούτε το ίδιο χρώμα, όχι απαραίτητα ίδια, αλλά απαραίτητα μαζί.»

Κι έπειτα κοίταξα πάνω, ψηλά. (οπουδήποτε κι αν βρίσκομαι στον κόσμο, δεν ξεχνάω ποτέ να κοιτάω ψηλά). Στον ανοιχτό χώρο του Ελληνικού ένα κομμάτι ουρανού θα ήταν η σκεπή μας για απόψε.

Συναυλία, ώρα 10 παρά δέκα - η μεγάλη είσοδος.

Χαμός!

Μικροί, μεγάλοι, μεγαλύτεροι, εργάτες, φανς, Έλληνες κι αλλοδαποί, δήθεν εναλλακτικοί, ποπ, ροκ, ετεροφυλόφιλοι, ομοφυλόφιλοι, κορίτσια, αγόρια, γυναίκες, άντρες, μαμάδες, γιαγιάδες, παιδιά, εργαζόμενοι των κυλικείων, εργαζόμενοι για τις εταιρίες των χορηγών, ψηλοί, κοντοί, χοντροί, αδύνατοι, με σορτσάκια, με φουστάνια, με μαύρο κραγιόν και eyeliner. Κανείς δε μπορούσε να ξεχωρίσει χθες, έμοιαζαν όλοι κομμάτια ενός ενιαίου παζλ που κούμπωνε μαγικά το ένα με το άλλο.Το μόνο που μπορούσες να διακρίνεις ήταν τα χέρια που χόρευαν ρυθμικά προς τον ουρανό. Λες και οι νότες που έφευγαν από τη σκηνή και αιωρούνταν από πάνω μας ασκούσαν κάποια περίεργη έλξη που τα ανάγκαζαν να στέκονται όρθια.

Κι έτσι όλοι έγιναν μία ενιαία αρένα, χωρίς vip και καθήμενους, χωρίς διακρίσεις, χωρίς το φόβο της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, χωρίς τα εκλογικά αποτελέσματα, χωρίς ρατσισμό.... και τα χέρια μας έμειναν ψηλά ....

(έστω μόνο για απόψε)

 


Μαριλένα Παππά

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ :

 

Διακοπές...

 

 

Ξέρω τι θα κάνεις φέτος το καλοκαίρι…

 

 


Ένα βήμα πιο κοντά στο καλοκαίρι

 

 

Συμβουλές για αρχάριους κηπουρούς

 

 

 

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Your Say!

Banner

Authors

Μαριλένα Παππά Ευρυδίκη Αμανατίδου Μαρίνα Φραγκεσκίδου

 

 

 

Γεωργία Λάττα Γιάννης Λαμπράκης Μαρία Δασκαλάκη

 

 

 

Μαριάννα ΤεγογιάννηΧάρης Γαντζούδης Σώφρονας Τριμπουλέ

 

 

 

Connect!

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Deity.gr. All Rights Reserved.