Gay friendly

Γράφει η Μαριλένα Παππά

Ονειρεύομαι έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις.

Από μικρή τον ονειρευόμουν...

Ένα απόγευμα από τα πολλά που εγώ κι η μαμά μου βολτάραμε στην τετάρτη στάση (Περισσός) -θα 'μουν, δε θα 'μουν εφτά χρονών- σταματήσαμε στο κατάστημα με τα παιχνίδια. Ανεβήκαμε στον πρώτο όροφο που είχε τις πορσελάνινες κούκλες. Όμορφες, ξανθές, με λευκό δέρμα και γαλάζια μάτια. Το μάτι μου έπεσε κατευθείαν στην κούκλα με το μαύρο πορσελάνινο δέρμα, τα μαύρα κατσαρά μαλλιά και τα αφρικάνικα ρούχα.

-Μαμά, αυτή θέλω, της είπα.

-Μα αυτή είναι μαύρη παιδί μου, είσαι σίγουρη ότι θέλεις αυτήν;

-Ναι, αυτήν θέλω -μου φαινόταν η πιο όμορφη απ' όλες. Πάντα μ' άρεσαν τα πιο ξεχωριστά πράγματα.

 

Την πήγαμε στο ταμείο.

-Ααα πήρες τη μαύρη, ρώτησε με έκπληξη η ταμίας.

-Ναι, αυτή μ' αρέσει, απάντησα.

-Μπράβο σου, την έχω εδώ και καιρό και δεν την έπαιρνε κανείς γιατί ήταν μαύρη.

 

Δεν πολυκαταλάβαινα τι σήμαινε που ήταν μαύρη, εμένα μου φαινόταν η πιο ξεχωριστή απ' όλες.

 

Τη βρήκα την προηγούμενη εβδομάδα. Η μαμά μου την είχε κρατήσει ακόμα. Την έπιασα στα χέρια μου και συγκινήθηκα, αλλά πριν προλάβω να αναπολήσω λαμβάνω μήνυμα από το φίλο μου, τον ΚάππαΤαφ.

Να πάμε, λέει, στο gay καφέ που συχνάζει.

 

-Να πάμε, λέω περιχαρής! Θα 'χω και θέμα για τη στήλη μου, σκέφτηκα!

Κυριακή, ώρα πέντε, εγώ να έχω στολιστεί σαν τη λατέρνα με ένα φόρεμα με όλους τους κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας κι ο φίλος μου ο ΚάππαΤαφ, όμορφος, να μοσχοβολάει και να με κάνει να γελάω ακατάπαυστα αποκαλώντας με "Απαστράπτουσα"!!

Κυριακή, ώρα έξι παρά, η Αθήνα να βράζει κι εμείς να κατευθυνόμαστε στην πλατεία Αγίας Ειρήνης στο Μοναστηράκι, το κατ' εξοχήν γκέτο ομοφυλοφίλων στην Αθήνα.

 

Μπαίνουμε στο Rooster, καφέ με σήμα τον κόκκορα... (είμαι σίγουρη ότι όλοι αναρωτήθηκαν όταν μπήκα, τι έκανε αυτή η κότα στο εν λόγω κοτέτσι!!)

Καθίσαμε, παραγγείλαμε. Ο φίλος μου αναθεμάτισε που έλειπε το γκαρσόνι που είχε σταμπάρει κι αντ' αυτού μας σέρβιρε μια "κακιασμένη αδελφή", και δώστου εγώ να κακαρίζω ασταμάτητα υιοθετώντας πλήρως το ρόλο της κότας!! Τι με νοιάζει που είναι gay; Είναι έξυπνος, όμορφος και με κάνει και γελάω!! Κι ύστερα κατέφτασαν διάφοροι φίλοι του, ο Μι, ο Νι, ο Πι, ο Δέλτα, ο Δέλτα 2, ο Ντι κι ο Ίωνας... Πιάσαμε την κουβέντα με όλους, με όλους εκτός από τον ΚάππαΤαφ και τον Μι που φιλιούνταν ακατάπαυστα!! Πάντα μ' άρεσαν τα νέα ζευγαράκια και στ' αλήθεια ήμουν τόσο ευτυχισμένη που έβλεπα επιτέλους το φίλο μου ευτυχισμένο... όλα τα υπόλοιπα σχόλια περί αδερφάρας, πούστρας και χαχανητών δεν με αφορούσαν... (εξάλλου τα σύκα είναι το αγαπημένο μου φρούτο!!)

 

Μίλησα με όλα τα παιδιά, όλοι τους πολύ καλοί. Με όνειρα για έναν καλύτερο κόσμο που θα βρει λίγο χώρο και γι' αυτούς. Με έναν καλό λόγο για τα μαλλιά μου, τα νύχια μου. Ο καθένας με ένα διαφορετικό υπόβαθρο.

 

Ο Ίωνας όμως με κέντρισε περισσότερο απ' όλους. Ίσως γιατί ήταν ο πιο συνειδητοποιημένος απ' όλους.. Όταν του είπα ότι σκόπευα να γράψω ένα άρθρο για το σημερινό καφέ, εκείνος είπε ότι θα ήθελε να αναφέρεται επώνυμα...

-Εγώ δεν έχω πρόβλημα μ' αυτό που είμαι, εξάλλου μεγαλώνοντας θα παντρευτώ. Το έχω υποσχεθεί και στον μπαμπά μου.

-Πού θα παντρευτείς, τον ρώτησαν οι υπόλοιποι με ένα ελαφρύ μειδίασμα.

-Όπου επιτρέπονται οι gay γάμοι.

-Στη Δήλο, πετάχτηκε ο ΚάππαΤαφ, αφού αποφάσισε να ξεκουράσει τα χειλια του για λίγο -μέχρι να τον ξαναρπάξει ο Μι!!

Και συνεχίσαμε να κακαρίζουμε, όλοι μαζί!! Όταν τελικά αποφασίσαμε να φύγουμε, η ώρα είχε πάει ήδη 11 το βράδυ. Βγήκαμε έξω. Τα τραπεζάκια του μαγαζιού στον πεζόδρομο είχαν γεμίσει... Δε με ενδιέφερε καν αν ήταν λεσβίες ή gay... ήταν όλοι άνθρωποι που βγήκαν για να δουν το φεγγάρι παρέα, αυτήν την όμορφη καλοκαιρινή βραδιά... έχει κανείς δικαίωμα να τους το στερήσει;

 

Και τότε κατάλαβα γιατί το μαγαζί έχει σήμα τον κόκκορα... Όλοι κακάριζαν... έμοιαζαν ευτυχισμένοι που ήταν επιτέλους ο εαυτός τους... όποιος κι αν είναι αυτός...

 

 

 

Μαριλένα Παππά

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ :


Εραστές της τέχνης

 

 

 


Το όνειρο πρέπει να ζει

 

 

Ένα παραμύθι για τις λέξεις

 

 


Οι αγκαλιές που βρέθηκα...

 

 

 

Photo by pasukaru76

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Your Say!

Banner

Authors

Μαριλένα Παππά Ευρυδίκη Αμανατίδου Μαρίνα Φραγκεσκίδου

 

 

 

Γεωργία Λάττα Γιάννης Λαμπράκης Μαρία Δασκαλάκη

 

 

 

Μαριάννα ΤεγογιάννηΧάρης Γαντζούδης Σώφρονας Τριμπουλέ

 

 

 

Connect!

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Deity.gr. All Rights Reserved.