Φέτος είναι η χρονιά μου…

Γράφει η Μαριλένα Παππά

Φέτος είναι η χρονιά μου…

Βραδάκι Κυριακής στη Νέα Ιωνία. Και στην ατμόσφαιρα έχει απλωθεί μία διαφάνεια ομίχλης. Δεκέμβρης. Τακ-τακ, ακούω τα τακούνια μου να χτυπούν βιαστικά τις πλάκες της γειτονιάς μου! Περνάω βιαστικά στολισμένα μπαλκόνια, Άγιους Βασίληδες και φωτάκια που αναβοσβήνουν στις αυλές και φτάνω επιτέλους στον Άγιο Ευστάθιο! Αυτή τη φορά παραέγινα! Μισή ώρα άργησα!

Μπαίνω μέσα στο πάλαι ποτέ στέκι μας, στην μπυραρία! Έχω να πατήσω στο μαγαζί τουλάχιστον ένα χρόνο! Και βλέπω απέναντι τη Σόφι και τη Χαρούλα να αναφωνούν με έκπληξη: Έλα ρε συ ήρθες επιτέλους!!

Βγάζω μπουφάν, κασκόλ και κάθομαι.

Αραδιάζω τη σημερινή δικαιολογία αργοπορίας μου -είχα όντως- και παραγγέλνω μία ζεστή σοκολάτα φουντούκι (με το πίσω μέρος του μυαλού μου να υπολογίζει πάντα τη θερμιδική της αξία). Είχα να δω τη Χαρούλα πολύ καιρό.

Σήμερα είχα διάθεση να μιλήσω, να πω για τα ταξίδια μου, τους ανθρώπους που γνώρισα, τους ανθρώπους που αγάπησα, τα μέρη που είδα από τα παράθυρα αεροπλάνων, πλοίων, κτελ, τρένων, τα παιδικά γέλια που άκουσα, τα παιδικά γέλια που προκάλεσα εγώ, τους στόχους μου, τον προορισμό μου, τη μοίρα μου, τη δουλειά μου, είχα όρεξη να μιλήσω. Κι έτσι απλά στο αλλοτινό μου στέκι, έκανα μία μίνι ανασκόπηση της χρονιάς που μας αποχαιρετά.

Και συνειδητοποίησα:

Δεν υπάρχει μέρα που να μη σκέφτομαι, να μην οργανώνω, να μη γίνομαι εμμονική, δεν περνάει μέρα που να μη θυμηθώ όσα πρέπει να ξεχάσω,  να βυθιστώ στα άγχη μου , να αναρωτηθώ, να τρέξω, να μεγαλοποιήσω.  Καμία ,ούτε μία μέρα του 2012 δεν υπήρξα αληθινά ανέμελη, αληθινά χαρούμενη, αληθινά εκεί.

Δεν είναι περίεργο που έχουμε τόσο υπέροχες ζωές, αλλά καθημερινά επιμένουμε να το ξεχνάμε;

Ίσως αυτήν τη σημασία έχουν  όλες οι πρωτοχρονιές. Να θυμόμαστε πού κρύβεται στ΄ αλήθεια το νόημα και πόσο ανούσια επιμένουμε να το σπαταλάμε. Να θυμόμαστε ότι το στόμα μας είναι φτιαγμένο για να βγάζει τους πιο υπέροχους ήχους. Τα αχ, τα γέλια, τα σ΄αγαπώ…

Χαμογέλασα. Φέτος εξάλλου είναι η χρονιά μου.

(δε θα αφήσω ποτέ το στόμα μου αναξιοποίητο… )

 

Μαριλένα Παππά

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ :


Ο άνθρωπος της βροχής (rainman)

 

 


Παιχνίδια της βροχής

 

 

Η υποχρέωση για ευτυχία με μελαγχολεί...

 

 


Η ζωή σε χωριό

 

 

Photo by Gilberto Filio

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Your Say!

Banner

Authors

Μαριλένα Παππά Ευρυδίκη Αμανατίδου Μαρίνα Φραγκεσκίδου

 

 

 

Γεωργία Λάττα Γιάννης Λαμπράκης Μαρία Δασκαλάκη

 

 

 

Μαριάννα ΤεγογιάννηΧάρης Γαντζούδης Σώφρονας Τριμπουλέ

 

 

 

Connect!

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Deity.gr. All Rights Reserved.