Μπορώ να είμαι γυμνός μπροστά στο παιδί μου;

Γράφει η Νάνσυ Ψημενάτου

Ποιος γονέας δεν έχει απολαύσει και διασκεδάσει με την εικόνα του δίχρονου παιδιού του, να τρέχει γυμνό στην παραλία ή μέσα στο σπίτι; Μια φυσική εικόνα η οποία δεν δείχνει ούτε και στο ελάχιστο σεξουαλική. Αρκετές φορές όμως, οι γονείς συγχέουν το γυμνό σώμα με τη σεξουαλικότητα, και είναι χρήσιμο να κάνουμε αυτόν τον διαχωρισμό, προς όφελος του παιδιού. Η έλλειψη αυτή του διαχωρισμού, περιπλέκει τα πράγματα αφού οι γονείς συνήθως φοβούνται ότι αν τα παιδιά τους δουν γυμνούς, σημαίνει ότι τα παιδιά θα «ξυπνήσουν» σεξουαλικά, νωρίτερα από ό,τι «πρέπει».

 

Ζευγάρια με «διαφορετικές» πραγματικότητες;

Γράφει η Νάνσυ Ψημενάτου

Ποια είναι τα απαραίτητα συστατικά για μια επιτυχημένη σχέση; Πολλοί θα πουν ο αμοιβαίος σεβασμός, η ειλικρίνεια, το πάθος, η εμπιστοσύνη. Κάποιοι άλλοι θα προσθέσουν τους κοινούς στόχους, μια κοινή φιλοσοφία για τη ζωή ενώ κάποιοι θα διαφωνήσουν και θα πουν ότι η αγάπη είναι το πιο σημαντικό και όλα τα άλλα βρίσκονται…

Ζευγάρια διαφορετικά… Ζευγάρια με διαφορά ηλικίας, ζευγάρια με διαφορά κουλτούρας, θρησκείας. Τι γίνεται λοιπόν, όταν κάποια ζευγάρια δεν έχουν «κοινή πραγματικότητα» αλλά παρ' όλα αυτά αποφασίζουν να μείνουν μαζί; Είναι καταδικασμένα ή τελικά η αγάπη αρκεί;

 

Να φύγω μετανάστης;

Γράφει η Νάνσυ Ψημενάτου

Να φύγω μετανάστης;

Πιο επίκαιρο ίσως από ποτέ, όλο και πιο συχνά, τίθεται το εξής ερώτημα: «Στην Ελλάδα δε βλέπω λύση, μήπως να μεταναστεύσω»; Νέοι (όλων των ηλικιών) ψάχνουν να βρουν, εκτός συνόρων, τη λύση στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ή που φοβούνται ότι θα αντιμετωπίσουν.

Η μετανάστευση δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Η απόφασή της, είναι μια διαδικασία, που χρειάζεται να την ακολουθήσω πιστά ώστε να μπορέσω να ωφεληθώ όσο το δυνατό περισσότερο από αυτή. Απαιτεί χρόνο και όχι παρόρμηση και απαιτεί λεπτομερειακή εξέταση των πρακτικών θεμάτων που πιθανόν να αντιμετωπίσω.

 

Βελτίωση σχέσεων σε τέσσερις τομείς

Γράφει η Νάνσυ Ψημενάτου

Όσο υπάρχουν άνθρωποι θα υπάρχουν και σχέσεις. Και όσο υπάρχουν σχέσεις θα υπάρχουν και προβληματισμοί γύρω από το πώς μπορεί ένα ζευγάρι να τα «πάει καλύτερα» μέσα στη σχέση του.

Δοκιμάστε να απαντήσετε στις παρακάτω ερωτήσεις μόνοι/μόνες ή παρέα με το/τη σύντροφό σας και εντοπίστε ποιοι τομείς πιστεύετε ότι χρειάζονται αλλαγή.

 

Η γυναίκα ορχήστρα!

Γράφει η Νάνσυ Ψημενάτου

Η γυναίκα ορχήστρα, είναι ένας όρος που περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο η σημερινή γυναίκα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των… άλλων! Προσπαθεί σε έναν άνισο αγώνα να προλάβει τα πάντα,  αφήνοντας απ' έξω τον εαυτό της.

Ξεκινώντας το πρωί με το να φτιάξει το σπίτι, ή/και  να πάει στη δουλειά της, να φτιάξει πρωινό για τον σύντροφο ή την οικογένεια (αλλά σπάνια για τον εαυτό της), να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της στο χώρο της εργασίας, να γυρίσει αφού έχει αφιερώσει χρόνο στο τηλέφωνο να διευθετήσει πράγματα τα οποία αφορούν συγγενείς και φίλους.

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Your Say!

Banner

Authors

Μαριλένα Παππά Ευρυδίκη Αμανατίδου Μαρίνα Φραγκεσκίδου

 

 

 

Γεωργία Λάττα Γιάννης Λαμπράκης Μαρία Δασκαλάκη

 

 

 

Μαριάννα ΤεγογιάννηΧάρης Γαντζούδης Σώφρονας Τριμπουλέ

 

 

 

Connect!

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Deity.gr. All Rights Reserved.