Ένα καρότσι για δίδυμα!

Διπλή χαρά και διπλός μπελάς! Τι να προσέξετε και τι να αποφύγετε στην ανατροφή των διδύμων σας.

Η σωστή ανατροφή ενός παιδιού είναι δύσκολη και απαιτητική. Πόσο μάλλον η σωστή ανατροφή δύο παιδιών! Σε κάθε 90 γεννήσεις, η μία θα φέρει δίδυμα. Βέβαια, το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο τα τελευταία χρόνια κατά 50%, κυρίως λόγω των εξωσωματικών.

Διπλή χαρά και διπλός μπελάς! Τα δίδυμα έχουν ένα κακό : όταν το ένα επιτέλους είναι ήσυχο, ξεσηκώνεται από το άλλο, και αντίστροφα! Έχουν βέβαια και ένα καλό : δεν τρελαίνονται τόσο για την προσοχή της μαμάς. Από τη στιγμή που γεννιούνται, μαθαίνουν πως η προσοχή της μαμάς δεν είναι αποκλειστικό τους προνόμιο, και πως πρέπει να τη μοιράζονται με ένα ίδιο πλασματάκι. Φυσικά, σημαντική είναι και η συμπεριφορά της μαμάς σε αυτό.

Όταν για παράδειγμα το ένα παιδί κλαίει και το άλλο είναι ήσυχο, οι περισσότερες μαμάδες στρέφουν την προσοχή τους σε εκείνο που παραπονιέται. Οι ψυχολόγοι όμως ισχυρίζονται πως κάνουμε ακριβώς το αντίθετο από αυτό που πρέπει. Το σωστό είναι να ενισχύουμε τη θετική συμπεριφορά και να αγνοούμε την αρνητική, να στρέφουμε δηλαδή την προσοχή μας στο ήρεμο παιδί. Έτσι το άλλο θα αντιληφθεί ότι με τη συμπεριφορά του δεν θα κερδίσει την προσοχή της μαμάς.

Οι ψυχολόγοι προτείνουν επίσης για τα δίδυμα, πως η μαμά θα πρέπει να τα φροντίζει χωριστά. Δηλαδή, δεν χρειάζεται να πλένουν τα δόντια τους μαζί, να ντύνονται μαζί, ή να τακτοποιούν τα παιχνίδια τους μαζί. Η μαμά μπορεί να λέει στο ένα παιδί  : "Εσύ τώρα θα πλύνεις τα δόντια σου, ενώ ο αδερφός σου θα τακτοποιήσει τα παιχνίδια του. Και μόλις τελειώσετε, εσύ θα ντυθείς και ο αδερφός σου θα πλύνει τα δόντια του."  Έτσι, βοηθά τα δίδυμα να αναπτύξουν ξεχωριστές προσωπικότητες, μη στερώντας τους όμως τη χαρά τής από κοινού ανατροφής τους.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ :


Γιατί να θηλάσετε το μωρό σας;


 

6 τρόποι για επίπεδη κοιλιά...

 

 

Η κύηση σε εβδομάδες

 

 

Εφτά λόγοι που δεν αδυνατίζεις

 

 

 

 

 

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Your Say!

Banner

Authors

Μαριλένα Παππά Ευρυδίκη Αμανατίδου Μαρίνα Φραγκεσκίδου

 

 

 

Γεωργία Λάττα Γιάννης Λαμπράκης Μαρία Δασκαλάκη

 

 

 

Μαριάννα ΤεγογιάννηΧάρης Γαντζούδης Σώφρονας Τριμπουλέ

 

 

 

Connect!

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Deity.gr. All Rights Reserved.