Θηλασμός και επιθετικότητα

Νέα έρευνα συνδέει το θηλασμό με την επιθετικότητα των παιδιών ως 5 ετών.

Μία νέα μεγάλη βρετανική επιστημονική έρευνα έρχεται να καταδείξει τα οφέλη του θηλασμού. Τα μωρά που θήλασαν έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν προβλήματα συμπεριφοράς μέχρι την ηλικία των πέντε ετών, σε σχέση με όσα τράφηκαν με βρεφικό γάλα.

Μια πιθανή εξήγηση κατά τους επιστήμονες, είναι ότι το γάλα του θηλασμού περιέχει μεγάλες ποσότητες από ζωτικές ουσίες (πολυακόρεστα λιπαρά και ορμονικούς παράγοντες), που παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος του βρέφους.

Εκτός αυτού, ο θηλασμός βοηθά να αναπτυχθεί μεγαλύτερη σωματική και ψυχική επαφή ανάμεσα στη μητέρα και το μωρό, πράγμα που βελτιώνει την πρόοδο της μάθησης του νεογέννητου, αλλά και το κάνει πιο προσαρμοστικό στις νέες συνθήκες.

Ωστόσο, δεν σημαίνει πως όσα παιδιά θήλασαν αποκλείεται να εμφανίσουν επιθετική συμπεριφορά. Όλα τα παιδιά κατά καιρούς εμφανίζουν επιθετικές ή αρνητικές συμπεριφορές, όμως οι ψυχολόγοι το αντιμετωπίζουν σαν πρόβλημα, μόνο αν αυτές οι πράξεις γίνονται συστηματικά για μεγάλη χρονική περίοδο και αναστατώνουν την προσωπική και την οικογενειακή ζωή του παιδιού.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ :

 

Ένα καρότσι για δίδυμα!

 

 

Εφτά λόγοι που δεν αδυνατίζεις

 

 

Τι σημαίνει η στάση που κοιμάστε;

 

 

Βιολογικός μαϊντανός από τον κήπο μας

 

 

 

 

 

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Your Say!

Banner

Authors

Μαριλένα Παππά Ευρυδίκη Αμανατίδου Μαρίνα Φραγκεσκίδου

 

 

 

Γεωργία Λάττα Γιάννης Λαμπράκης Μαρία Δασκαλάκη

 

 

 

Μαριάννα ΤεγογιάννηΧάρης Γαντζούδης Σώφρονας Τριμπουλέ

 

 

 

Connect!

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Deity.gr. All Rights Reserved.