Επιτέλους ξέρω τι θέλω!

Γράφει ο Σώφρονας Τριμπουλέ

Μέχρι σχετικά πρόσφατα καθόμουν στο μοναχικό μου ράφι, ζώντας κυριολεκτικά στο «κουτί» μου χωρίς να με νοιάζει για τους γύρω μου. Οι μόνες μου έγνοιες ήταν για το:

- αν θα είναι για πάντα τα μαλλιά μου τόσο όμορφα όπως είναι τώρα,

- αν θα έχω κάποιον να με ντύνει με κομψά ρούχα και αξεσουάρ,

- αν θα έχω πάντα τις τέλειες αναλογίες που έχω τώρα.

 

Όλα όμως αυτά είναι πια παρελθόν. Δίπλα μου βρέθηκε τυχαία ένα κορίτσι από την Κίνα*. Μου μίλησε για το θεό της. Μου εξήγησε πως πιστεύει στο γελαστό Βούδα και αναρωτήθηκα γιατί ο δικός μας θεός να είναι πάντα ένας σκυθρωπός τιμωρός; Για δες τελικά υπάρχουν και θεοί που γελούν!

Μου είπε κι άλλα περίεργα για το θεό της -στη δική μας τη γλώσσα, αυτή των παιχνιδιών! Μου φάνηκε μάλλον σαν μια θρησκεία χωρίς… θεό! Δεν τάζουν λέει παράδεισο σε κανένα, δεν απειλούν κανένα με τον «φόβο» της κόλασης… τι περίεργο!

 

Προσεύχομαι λοιπόν σ’ εσένα γελαστέ θεέ και σου ζητώ με την μικρή μου την καρδιά… γιατί το ξέρω πως και εγώ έχω καρδιά… πραγματικά το ξέρω. Κάνε να βρεθώ σε μια παιδική αγκαλιά… είναι το μόνο που σου ζητώ!

 

Κι εγώ θα είμαι πάντα εκεί, όταν θέλει να μοιραστεί τα μυστικά του, τις σκανδαλιές του, τους έρωτές του, τη χαρά του. Θα σκουπίζω τα δάκρυά του όταν είναι στενοχωρημένο, θα διώχνω μακριά τους εφιάλτες που θα έρχονται να ταράξουν τα όνειρά του. Θα το καθησυχάζω τις νύχτες που θα ακούει τον μπαμπά με τη μαμά να τσακώνονται και θα του θυμίζω πως το αγαπούν με όλη τους την καρδιά και πως μπόρα είναι, θα περάσει…

 

Στο ορκίζομαι θεέ των παιχνιδιών, θα είμαι ο άγρυπνος φρουρός του. Κάνε μόνο να βγω από τη συσκευασία μου και να βρεθώ σε μια παιδική αγκαλιά. Είναι το μόνο που σου ζητώ…

 

*Στη συσκευασία της έγραφε "made in China".

 

Σώφρονας Τριμπουλέ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:


Πώς να εκπαιδεύσετε σωστούς γονείς!

 

 

6 τρόποι για επίπεδη κοιλιά...

 

 

Το test Marshmallow

 


Είσαι όμορφη μαμά

 

 

 

Photo by ianmacm

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Your Say!

Banner

Authors

Μαριλένα Παππά Ευρυδίκη Αμανατίδου Μαρίνα Φραγκεσκίδου

 

 

 

Γεωργία Λάττα Γιάννης Λαμπράκης Μαρία Δασκαλάκη

 

 

 

Μαριάννα ΤεγογιάννηΧάρης Γαντζούδης Σώφρονας Τριμπουλέ

 

 

 

Connect!

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Deity.gr. All Rights Reserved.