Πώς να εκπαιδεύσετε σωστούς γονείς!

Γράφει ο Σώφρονας Τριμπουλέ

Συγχαρητήρια, οι συμπαντικοί υπολογισμοί ολοκληρώθηκαν και με χαρά μου σε πληροφορώ πως σύντομα θα γεννηθείς και θα… βρεθείς σε μια γήινη αγκαλιά. Αν και κάπως τρομακτικοί -αυτοί οι γήινοι- είναι κατά βάθος μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ράτσα. Μόλις τους πρωτοδείς θα κλάψεις… αλλά δεν πειράζει, είναι απολύτως φυσιολογικό!

Τώρα, πρόσεξε καλά αυτά που θα σου πω. Το πρώτο πράγμα που θα σου συμβεί, θα είναι να σε τοποθετήσουν πάνω σε μια εξουθενωμένη γήινη… Αυτή, από τώρα και στο εξής, θα την αποκαλούμε μαμά και είναι ο πρώτος σου σκλάβος! Το δεύτερο θα τον γνωρίσεις λίγο αργότερα και θα τον λέμε για συντομία μπαμπά.

Η γλώσσα των γήινων είναι πολύ δύσκολη -αλλά μην ανησυχείς- το μόνο που πρέπει να ξέρεις για αρχή είναι το να… κλαίς! Για παράδειγμα πεινάς; Ουα ουα και οι δυο σου σκλάβοι θα τρέχουν πανικόβλητοι! Διψάς; Το ίδιο! Νυστάζεις… βαριέσαι… θέλεις μασαζάκι… αγκαλίτσα… βόλτα… χαδάκια… πολύ απλά να κλαίς! Μην το παρακάνεις όμως και τους εξοντώσεις με την αυταρχική σου συμπεριφορά. Άφηνέ τους να κοιμούνται μερικές ώρες!

Ας προχωρήσουμε στο δεύτερο μάθημα εκπαίδευσης γονιών. Λοιπόν˙ είσαι μικροσκοπικό, τρισχαριτωμένο, κουνάς χέρια πόδια, σφίγγεις δυνατά ό,τι σου βάλουν στην παλάμη και κλαίς με την πρώτη ευκαιρία. Αυτήν ακριβώς τη στιγμή θα πρέπει να σκάσεις το πρώτο σου χαμόγελο. Είναι κάτι πολύ απλό και θα σου βγει φυσικά! Τόση ταλαιπωρία περνούν οι δόλιοι γονείς σου, δώστους και εσύ κάτι για να τους ενθαρρύνεις! Μόλις το καταφέρεις, ετοιμάσου για πολλές φωτογραφίες και εκδηλώσεις χαράς. Είσαι το επίκεντρο της ζωής τους πώς να το κάνουμε! Από τώρα και στο εξής θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να σε βλέπουν να γελάς όσο πιο συχνά γίνεται! Μπορείς να τους εκμεταλλευτείς άφοβα, γέλιο και κλάμα εναλλάξ, πυρ κατά βούληση!

Μάθημα τρίτο: οι γήινοι είναι κοινωνικά πλάσματα. Σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει γύρω σου και άλλους εκτός από τον μπαμπά και τη μαμά. Μη φοβάσαι τα ξένα πρόσωπα, τα όπλα σου -χαμόγελο και κλάμα- είναι αρκετά για να σε προστατέψουν! Χρησιμοποίησέ τα άφοβα! Άσε που σοφό είναι να αρχίσεις σιγά σιγά ν’ αναγνωρίζεις τα νέα άτομα.

Μάθημα τέταρτο μικρό μου μωράκι: σ' αυτό τον πλανήτη, οι γήινοι δεν τρέφονται με απλή γαλαξιακή ενέργεια. Έχουν κάτι που το λένε μαγειρική! Ετοιμάσου λοιπόν να μάθεις νέες γεύσεις. Ό,τι δε σου αρέσει, μπορείς να τους το φτύνεις στα μούτρα! Οι γήινοι γονείς σου εξάλλου βρίσκουν χαριτωμένο ό,τι και να κάνεις! Και που να πεις τις πρώτες σου λεξούλες… μαμά… μπαμπά!

Να ξεκαθαρίσουμε μόνο κάτι πριν προχωρήσουμε με τα μαθήματα εκπαίδευσης γονιών. Τους αποκαλούμε τόση ώρα σκλάβους και ίσως αναρωτιέσαι για την ετυμολογία της λέξης. Στην περίπτωσή μας σημαίνει πως: από τη στιγμή της γέννησής σου τους έχεις σκλαβώσει τις καρδιές. Θα κάνουν τα πάντα για σένα και θα βρίσκονται στο πλευρό σου ό,τι και να συμβεί. Εξάλλου, ξέρεις ποιο είναι το πιο μαγικό με τους γονείς σου; Σε αγαπούσαν πριν ακόμη γεννηθείς…

Λοιπόν, όπως έχεις ήδη αντιληφθεί μικρό πλασματάκι, η ζωή στη γη είναι μια συναρπαστική εξερεύνηση. Ένα ταξίδι στη γνώση και στα συναισθήματα! Μη σε τρομάζει τίποτα. Σε περιμένουν χαρές, σε περιμένουν λύπες και το ξέρω πως η χώρα που επιλέχθηκε να γεννηθείς ίσως δεν είναι η ιδανική… αλλά δεν πειράζει. Όλα θα πάνε καλά. Οι γονείς σου είναι δίπλα σου, δε θα αφήσουν κανένα να σε πληγώσει…

 

Υ.Γ. Α!... μην ξεχάσω να σου πω. Να τρως όλο σου το φαγητό για να μεγαλώσεις, να είσαι καλό παιδί, να γελάς όσο πιο συχνά γίνεται και μην ανησυχείς… τα μαθήματα συνεχίζονται. Θα βρίσκομαι πάντα κοντά σου. Είμαι αυτή η φωνούλα που θα σε βοηθάει να πάρεις τις δύσκολες αποφάσεις. Μερικοί με αποκαλούν συνείδηση

 

 

Σώφρονας Τριμπουλέ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ :


Σκέτη κούκλα

 

 

 Ύπνε που παίρνεις τα παιδιά… ξέχασες το δικό μου!

 

 

Ζευγάρια με «διαφορετικές» πραγματικότητες;

 

 


Το test Marshmallow

 

 

Photo by Meagan

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Your Say!

Banner

Authors

Μαριλένα Παππά Ευρυδίκη Αμανατίδου Μαρίνα Φραγκεσκίδου

 

 

 

Γεωργία Λάττα Γιάννης Λαμπράκης Μαρία Δασκαλάκη

 

 

 

Μαριάννα ΤεγογιάννηΧάρης Γαντζούδης Σώφρονας Τριμπουλέ

 

 

 

Connect!

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Deity.gr. All Rights Reserved.