Σκέτη κούκλα

Γράφει ο Σώφρονας Τριμπουλέ

Με αφορμή το καταπληκτικό διήγημα "Μια ιστορία για παχουλές σταχτοπούτες" της Ευρυδίκης Αμανατίδου, και επειδή... έχω σιχαθεί την ιδανική γυναίκα που προσπαθούν να επιβάλουν...

Η ζωή της έμοιαζε με πραγματικό παραμύθι. Κυκλοφορούσε μόνο με αμάξια πολυτελείας και το προσωπικό της γιοτ.
Ήταν το επίκεντρο της προσοχής όλων. Πώς να μην είναι! Ξανθιά, ψηλή- σχεδόν δίμετρη με άψογες αναλογίες. Οι κούκλες στις βιτρίνες δεν έπιαναν μια μπροστά της.  Μαλλιά πάντα με τα πιο περίτεχνα στολίσματα, αξεσουάρ μοδάτα και φυσικά πανάκριβα. Φορούσε αποκλειστικά και μόνο τα καλύτερα κομμάτια των πιο γνωστών οίκων μόδας.

Τα μικρά κοριτσάκια την ζήλευαν, και στα όνειρά τους ήθελαν να της μοιάσουν. Τα κάπως "μεγαλύτερα" κοριτσάκια ζήλευαν και αυτά, μόνο που σε κάθε ευκαιρία προσπαθούσαν να την κακολογήσουν. Βλέπετε άθελά της προκαλούσε γιατί βρισκόταν μόνιμα στις καλύτερες και ζεστότερες αγκαλιές. Σχετικά πρόσφατα είχε θεαθεί σε ιδιωτικό τζετ νεαρού πολυεκατομμυριούχου προκαλώντας πικρόχολα σχόλια.

Δεν ήταν όμως ένας "άδειος άνθρωπος" όπως την κατηγορούσαν. Καιρό τώρα κοιταζόταν στον καθρέφτη της και αγωνιούσε για τη στιγμή που θα έβγαινε η πρώτη ρυτίδα όμως, προσπαθούσε να διώχνει γρήγορα αυτές τις σκέψεις.

Ξύπνησε τρομερά κακοδιάθετη εκείνο το πρωί και δεν ήθελε με τίποτα να σηκωθεί από το κρεβάτι της. Ούτε που κατάλαβε όμως πώς ως δια μαγείας βρέθηκε ντυμένη και άψογα κομψή όπως πάντα. Τίναξε εκνευρισμένη το πόδι της και το κομψό της γοβάκι χάθηκε κάτω από την ντουλάπα αλλά ένα καινούριο ζευγάρι μπότες αγκάλιασε μαγικά τις γάμπες της.
Τρομοκρατημένη άνοιξε τα μάτια της και είδε για πρώτη φορά τον κόσμο γύρω της όπως αυτός είναι πραγματικά. Προσπάθησε να τρέξει όμως δεν μπορούσε γιατί τα χέρια και τα πόδια της ήταν ακινητοποιημένα από χοντρά πλαστικά δεσμά. Οι φωνές της δεν μπορούσαν να ακουστούν πέρα από το διάφανο πλαστικό που βρισκόταν λίγα εκατοστά από το πρόσωπό της. Με την άκρη των ματιών της μπόρεσε να δει πως δίπλα στο κεφάλι της έγραφε με ροζ γράμματα Barbie...

 

 

Σώφρονας Τριμπουλέ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ :

 

Η στατιστική του έρωτα

 

 

 

Μ.Π.Ο. (Μη πραγματοποιημένα όνειρα). Γράφει ο Γιάννης Φαρσάρης.

 

 


Η άλλη διάσταση του εγώ

 

 

Αφιερωμένο στις γυναίκες

 

 

 

 

 

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Your Say!

Banner

Authors

Μαριλένα Παππά Ευρυδίκη Αμανατίδου Μαρίνα Φραγκεσκίδου

 

 

 

Γεωργία Λάττα Γιάννης Λαμπράκης Μαρία Δασκαλάκη

 

 

 

Μαριάννα ΤεγογιάννηΧάρης Γαντζούδης Σώφρονας Τριμπουλέ

 

 

 

Connect!

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Deity.gr. All Rights Reserved.