Ο πρώτος μου «έρωτας»!

Γράφει ο Σώφρονας Τριμπουλέ

Κάποιος μου φαίνεται πως δεν πρόσεχε στο μάθημα! Με βλέπετε να έχω γίνει σύννεφο; Όχι! Μάλλον θα έχω πέσει σε καλούς γονείς! Θα συνεχίσω όμως να μοιράζομαι μαζί σας το πολύτιμα πετράδια μου και… ο γελαστός Βούδας βοηθός!

 

Το δεύτερο πολύτιμό μου πετράδι

 

Εκείνο το καλοκαίρι έζησα τον πρώτο μου έρωτα! Το όνομά μου τότε ήταν Μπίμπη -μου το είχε βγάλει η αφεντικίνα μου η Δανάη από το bibi-bo που έγραφε η συσκευασία μου- και ήμουν νοσοκόμα! Η Δανάη με πρόσεχε πολύ, με έντυνε με όμορφα ρούχα, μου χτένιζε τα μαλλιά, μου έφτιαχνε μπουκλίτσες και κοτσιδάκια, κοιμόμασταν αγκαλίτσα… όλα μέλι γάλα, μέχρι που τον πρωτοείδα… Η πλαστική μου καρδιά πήγε να σπάσει! Τον έλεγαν tom tom!

Μέσα από τη φαντασία της αφεντικίνας μου, που ήταν πολύ διακριτική είναι η αλήθεια, έζησα το όνειρο! Με τον tom tom πήγαμε κάμπινγκ. Μέναμε σε μια ανετότατη σκηνή, πλήρως εξοπλισμένη! Ψαρεύαμε στο ποτάμι με το καλάμι, κάναμε ορειβασία, κάθε βράδυ ανάβαμε φωτιά και ψήναμε, βλέπαμε χεράκι χεράκι το ηλιοβασίλεμα!

Όμως, δυστυχώς όπως λένε, οι καλοκαιρινοί έρωτες δεν κρατάνε πολύ...

Ένα απόγευμα, δεχτήκαμε επιδρομή! Έτσι στα ξαφνικά, εμφανίστηκε από το πουθενά ένα πειρατικό καράβι και μικροί πλαστικοί πειρατές playmobil ξεπετάγονταν από παντού! Πανζουλισμός σας λέω! Μαλλιοτραβήγματα, ουρλιαχτά, σκέτη κόλαση…

Μέχρι που εμφανίστηκε η παντοδύναμη μαμά! Αφού πρώτα ξυλοφόρτωσε την αφεντικίνα μου και τον αδερφό της, τον ιδιοκτήτη του πειρατικού καραβιού, έφερε μια τεράστια πλαστική σακούλα! Μας έριξε όλους μέσα στη σακούλα, την έδεσε σφιχτά και την έβαλε πολύ ψηλά στην ντουλάπα για να μην τη φτάνουν τα παιδιά. Μόνο ο tom tom γλίτωσε, είχε φάει κλωτσιά και είχε πεταχτεί κάτω από το κρεβάτι. Γλίτωσε την οργή της μαμάς. (Απορώ πώς δεν έβαλε και τα παιδιά στη σακούλα μαζί μας, είχε γυρίσει το μάτι της σας λέω!)

Μπράβο καλοί μου γονείς, η εύκολη λύση. Μαλώνουν τα δυο αδέρφια; Τους παίρνουμε τα παιχνίδια… ωραία. Το όσκαρ στην κυρία! Το χειρότερο είναι πως αυτή η πλαστική σακούλα, κάπου μπλέχτηκε όταν η μαμά κατέβαζε τα χειμωνιάτικα ρούχα και κατέληξε στα σκουπίδια. Δεν είδα ποτέ ξανά τον αγαπημένο μου…

 

Υ.Γ.1 Μήπως αντί να γίνω σύννεφο, να ζητήσω από το γελαστό Βούδα να μου φέρει πίσω τον tom tom; Μπα, άσε καλύτερα!

Υ.Γ.2 Γνωριστήκαμε με τους πειρατές playmobil στην ντουλάπα και τελικά δεν είναι και τόσο τρομακτικοί! Αυτό όμως είναι μια… άλλη ιστορία!

 

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ μέσα από τα βάθη της πλαστικής μου καρδιάς!

 

 

Σώφρονας Τριμπουλέ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΩΤΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΙΑΣ ΚΟΥΚΛΑΣ:

 

Επιτέλους ξέρω τι θέλω!

 

 


Οι αγκαλιές που βρέθηκα...

 

 

 

Photo by Siriusa

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Your Say!

Banner

Authors

Μαριλένα Παππά Ευρυδίκη Αμανατίδου Μαρίνα Φραγκεσκίδου

 

 

 

Γεωργία Λάττα Γιάννης Λαμπράκης Μαρία Δασκαλάκη

 

 

 

Μαριάννα ΤεγογιάννηΧάρης Γαντζούδης Σώφρονας Τριμπουλέ

 

 

 

Connect!

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Deity.gr. All Rights Reserved.