Τα ψέματα που λέμε όλοι (Μέρος 2ο)

Όταν ήμασταν παιδιά, μόλις λέγαμε κανένα ψεματάκι, η μαμά μάς έβαζε πιπέρι στο στόμα και μας παραμύθιαζε (με ένα ψέμα) πως θα γίνουμε σαν τον Πινόκιο.

Διαβάστε τα συνηθέστερα ψέματα που λέμε ως ενήλικες!

"Έχω πονοκέφαλο": Το ψέμα αυτό είναι συνήθως γένους θηλυκού. Η γυναίκα που το λέει δεν αποφεύγει μόνο το σεξ, αλλά κάνει κοπάνα από τη δουλειά ή αποφεύγει ένα βαρετό καφέ με μια φίλη.

"Τώρα μόλις μπήκα στο αυτοκίνητο και δεν πρόλαβα να βάλω ζώνη!" : Τι κι αν έχουμε γυρίσει τη μισή Αθήνα με το αυτοκίνητο, όταν θα μας σταματήσει η τροχαία για να μας γράψει γιατί δεν φοράμε ζώνη, θα ισχυριστούμε ευθαρσώς πως "να,να, ό,τι τη φόραγα"!

"Κάνε ό,τι νομίζεις" : Η ακριβής μετάφραση είναι "έτσι και το κάνεις, θα το μετανιώσεις"! Αφού έχουμε κάνει πλύση εγκεφάλου στον άντρα μας, στη γυναίκα μας ή στο παιδί μας, βλέπουμε πως η πειθώ μας είναι αδύναμη σήμερα ή ο άλλος είναι ξεροκέφαλος. Εκτοξεύουμε την τελευταία μας απειλή, υπό μορφή ευγενικής παραίνεσης και ο νοών νοείτω.

"Κάνω δίαιτα" : Μάλλον, το φαγητό στο πιάτο μας είναι αυτό που δεν τρώγαμε από παιδιά ή είναι τόσο κακομαγειρεμένο που τρώμε ελάχιστα για να μην προσβάλουμε. Και όταν μας ρωτούν αν μας άρεσε, εμείς θα πούμε το ψέμα : "ήταν υπέροχο, απλά κάνω δίαιτα"!

"Σε βλέπω φιλικά" : Η πιο ευγενική χυλόπιτα! Αντί να πούμε στον άλλον πως δεν βλέπεται, δεν είναι του γούστου μας ή είμαστε ήδη ερωτευμένοι, του πετάμε ένα αθώο και ευγενικό ψέμα και δεν τον χάνουμε από φίλο!

"Όλα θα πάνε καλά": Το έχουμε ακούσει τόσες φορές στις ξένες ταινίες : "everything is gonna be alright". Οι Αμερικάνοι το λένε ακριβώς όταν η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη και δίνουν παρηγοριά στον άρρωστο. Εμείς το λέμε ακόμα κι αν δεν το πιστεύουμε, για να γλυτώσουμε την αμηχανία μιας δύσκολης κατάστασης.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ :

 

Τα ψέματα που λέμε όλοι (Μέρος 1ο)

 

 

Η Σαντορίνη, τo πιο όμορφο νησί του κόσμου!

 

 

Σχέση από απόσταση

 

 

 

 

Τι εστί λεύκωμα;

 

 

 

 

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Your Say!

Banner

Authors

Μαριλένα Παππά Ευρυδίκη Αμανατίδου Μαρίνα Φραγκεσκίδου

 

 

 

Γεωργία Λάττα Γιάννης Λαμπράκης Μαρία Δασκαλάκη

 

 

 

Μαριάννα ΤεγογιάννηΧάρης Γαντζούδης Σώφρονας Τριμπουλέ

 

 

 

Connect!

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Deity.gr. All Rights Reserved.