Η απόσταση μεταξύ δύο ατόμων στο Facebook είναι 4 άτομα

Ο "βαθμός διαχωρισμού" δεν είναι νέα ορολογία. Ο Ούγγρος συγγραφέας Frigyes Karinthy, το 1929, διατύπωσε την άποψη πως οποιοιδήποτε άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη συνδέονται μεταξύ τους αν μεσολαβήσουν μόνο 6 άτομα.

Η θεωρία του "6 degrees of separation" έγινε ταινία και παιχνίδι. Στόχος του παιχνιδιού είναι να συνδέσουν οι παίκτες έναν τυχαίο ηθοποιό με τον ηθοποιό Κevin Bacon, χρησιμοποιώντας άλλους ηθοποιούς ως ενωτικούς "κρίκους". Δηλαδή, μέσω της διαδοχικής συνεργασίας σε ταινίες ενός ηθοποιού με έναν άλλο, και μετά στον επόμενο κτλ, οι παίκτες καταλήγουν πάντα στον Kevin Bacon, έχοντας αναφέρει μόνο 6 ηθοποιούς.

Η διαφορά του Facebook είναι πως μείωσε το βαθμό διαχωρισμού σε μόλις 3,74 άτομα. Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως "Κατά την αναζήτηση ενός τυχαίου ατόμου στον κόσμο, ένας φίλος του φίλου σας γνωρίζει ένα φίλο του φίλου του." Η αλυσίδα δηλαδή που εδραιώνει την επικοινωνία μεταξύ των ατόμων στο Facebook, έχει μόνο 4 κρίκους. Το 2008, ο βαθμός διαχωρισμού ήταν 4,28 άτομα, όμως η μείωση που παρατηρήθηκε ως το 2011 δεν αναμένεται να συνεχιστεί, παρόλο που οι χρήστες του Facebook παγκοσμίως αυξάνονται καθημερινά.

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ :


Top 5 εφαρμογές για Android

 

 

 

 

Εφτά λόγοι που δεν αδυνατίζεις

 


Υπάρχουν πρίγκιπες;

 

 

 

 

 

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Your Say!

Banner

Authors

Μαριλένα Παππά Ευρυδίκη Αμανατίδου Μαρίνα Φραγκεσκίδου

 

 

 

Γεωργία Λάττα Γιάννης Λαμπράκης Μαρία Δασκαλάκη

 

 

 

Μαριάννα ΤεγογιάννηΧάρης Γαντζούδης Σώφρονας Τριμπουλέ

 

 

 

Connect!

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Deity.gr. All Rights Reserved.