Σχέση από απόσταση

Tips για να επιβώσει μια σχέση από απόσταση.


Είναι συχνό πια, πολλά ζευγάρια να αναγκάζονται να μένουν χωριστά, για διάφορους λόγους. Συνήθως αυτό συμβαίνει λόγω υποχρεώσεων, δηλαδή το ζευγάρι σπουδάζει ή εργάζεται σε διαφορετικές πόλεις. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, τότε σίγουρα νιώθεις πως ο άνθρωπός σου, σου λείπει διαρκώς και πως τα Σαββατοκύριακα που συναντιέστε, δεν τον χορταίνεις. Κάθε συνάντησή σας σου αφήνει μια αίσθηση ανικανοποίητου, και αυτή την αίσθηση διστάζεις ακόμα και να τη μοιραστείς μαζί του. Και κρυφά ίσως ακόμα σκέφτεσαι : «αξίζει τελικά να είμαι μαζί του;» «τελικά θα οδηγηθούμε κάπου;»

 

Οι ψυχολόγοι είναι με το μέρος σου. Η ψυχολογία και η εμπειρία έχει δείξει κάτι χιλιοειπωμένο αλλά αληθινό : όταν μια σχέση είναι δυνατή, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Μήπως όμως η απόσταση κάνει τη σχέση αδύναμη;


Η αλήθεια είναι πως αν ξεκινήσεις μια σχέση από απόσταση, τότε μπορεί να κρατήσει καιρό, μπορεί όμως στο μέλλον να σου επιφυλάσσει μια δυσάρεστη έκπληξη : όταν βρεθείτε τελικά μόνιμα στην ίδια πόλη μαζί, μπορεί να ανακαλύψετε τόσο μεγάλες διαφορές μεταξύ σας, που να αποφασίσετε πως η σχέση σας δεν έχει πια μέλλον. Και αυτό θα είναι χωρισμός. Και σίγουρα δεν είναι αυτό που θέλουμε. Αντίθετα, μια σχέση που έχει αναπτυχθεί για τα πρώτα χρόνια μέσα στην καθημερινότητα, έχει γερές βάσεις και δεν φοβάται την απόσταση. Το ζευγάρι έχει αναπτύξει γερούς μηχανισμούς επικοινωνίας, και ο ρυθμός της σχέσης μπορεί πιο εύκολα να κρατηθεί αν το ζευγάρι αναγκαστεί να μείνει για λίγο καιρό χωριστά.


Πώς όμως πρέπει να αποφύγεις το χωρισμό σε μια σχέση από απόσταση; Πρώτα, σκέψου τους δύο μεγαλύτερους κινδύνους μιας τέτοιας σχέσης. Όταν δεν είσαι καθημερινά μαζί με τον άλλον, δεν ξέρεις πού πάει, με ποιον ή ποια, τι ώρα γυρίζει κτλ. Και αν θελήσει να σου πει ψέματα από το τηλέφωνο, σίγουρα θα μπορέσει. Άρα, κίνδυνος Νο1 : το ψέμα, αθώο ή ύπουλο. Στη σχέση από απόσταση, δεν θέλουμε ούτε τα κατά συνθήκη ψεύδη. Και αυτό πρέπει να ξεκαθαριστεί από την αρχή και να ακολουθηθεί και από τους δύο.


Ο δεύτερος κίνδυνος είναι αδερφάκι του πρώτου. Αν υποψιαστείς πως σου λέει ψέματα, αρχίζεις να ζηλεύεις. Αν από την αρχή ζηλεύεις υπερβολικά, αρχίζει να σου λέει ψεματάκια. Οπότε, διάλεξε την πιο απλή οδό : δεν κρύβεις τίποτα και το ίδιο απαιτείς και από τον άλλον. Δεν ζηλεύεις υπερβολικά και το ίδιο απαιτείς και από τον άλλον. Λέμε τα πάντα, ακόμα και τα πιο ασήμαντα, ώστε να κρατήσουμε τον άλλον μέσα στην καθημερινότητά μας. Προσπαθούμε μάλιστα, να κάνουμε και πιο πιπεράτη την καθημερινότητά μας μαζί του. Βάζουμε φαντασία στον τρόπο που επικοινωνούμε με το σύντροφό μας, και δεν μένουμε σε ένα απλό τηλέφωνο. Μπορούμε να του στείλουμε μια κάρτα, ένα δώρο, να του κάνουμε μια έκπληξη μέσω Internet.


Σε κάθε περίπτωση, η σχέση από απόσταση έχει τους δικούς της κανόνες. Είναι όμως εφικτή, αρκεί να μην γίνονται φάουλ, που χτυπούν μια τέτοια ευάλωτη σχέση στα θεμέλιά της.

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ :


Γιατί ο τέλειος άνδρας είναι δυσεύρετος;

 

 

Τι σημαίνει η στάση που κοιμάστε;

 

 

Περίοδος και εγκυμοσύνη

 

 

 

 

Ψυχολογία χρωμάτων (Μέρος 1ο)

 

 

 

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Your Say!

Banner

Authors

Μαριλένα Παππά Ευρυδίκη Αμανατίδου Μαρίνα Φραγκεσκίδου

 

 

 

Γεωργία Λάττα Γιάννης Λαμπράκης Μαρία Δασκαλάκη

 

 

 

Μαριάννα ΤεγογιάννηΧάρης Γαντζούδης Σώφρονας Τριμπουλέ

 

 

 

Connect!

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Deity.gr. All Rights Reserved.