Τα ψέματα που λέμε όλοι (Μέρος 1ο)

Όταν ήμασταν παιδιά, μόλις λέγαμε κανένα ψεματάκι, η μαμά μάς έβαζε πιπέρι στο στόμα και μας παραμύθιαζε (με ένα ψέμα) πως θα γίνουμε σαν τον Πινόκιο.

Τώρα που μεγαλώσαμε, υπάρχουν κάποια ψέματα, τα ψέματα των "μεγάλων", που δεν μπορούμε να αποχωριστούμε με τίποτα...

"Από Δευτέρα δίαιτα" : Με το που λέμε αυτή τη φράση, ο περίγυρός μας αρχίζει να γελά και να μας αμφισβητεί. Είναι ψέμα φυσικά πως θα κάνουμε δίαιτα γιατί πάντα υπάρχει η επόμενη Δευτέρα!

"Σήμερα δεν θα πιω" : Ένα ψέμα που λέμε συχνά σε γάμους, γιορτές και εξόδους. Δηλαδή, σήμερα ήθελα να μείνω στο ένα ποτηράκι, αλλά ο διπλανός μου δεν σταματούσε όλο το βράδυ να μου γεμίζει το ποτήρι. Οπότε, ας πάρουμε ταξί για το σπίτι.

"Το είχα στο αθόρυβο" : Το ψέμα αυτό εφευρέθηκε λίγο μετά τα κινητά! Σημαίνει "ήθελα να σε αποφύγω αλλά με τα καταραμένα κινητά, παντού μπορείς να με βρεις".

"Σε παίρνω σε λίγο" : Λέγοντας αυτό το ψέμα, δεν χρειάζεται να πούμε το προηγούμενο ψέμα. Απαντάμε κανονικά στον άλλον, αλλά, τι κρίμα, μας πέτυχε σε μια σημαντική δουλειά και πρέπει να κλείσουμε. Το "σε λίγο" συνήθως το καθορίζει ο άλλος, που αναγκάζεται και ξανακαλεί!

"Αδυνάτισες!" : Συναντιόμαστε με κάποιον που έχουμε να τον δούμε καιρό. Έχει ασχημύνει τόσο πολύ που ντρεπόμαστε να τον κοιτάξουμε. Δαγκωνόμαστε... Δεν πρέπει να πούμε την αλήθεια με τίποτα, θα φανούμε αγενείς. Πρέπει να πούμε κάτι που να αναιρεί αυτό που λένε τα μάτια μας! "Αδυνάτισες! Ομόρφυνες!", του λέμε και με ένα ψέμα γλυτώνουμε. Τις περισσότερες φορές, εκείνος πιστεύει το γλυκό ψέμα μας!

"Δεν είναι αυτό που νομίζεις" : Με το που ξεστομίζουμε το ψέμα αυτό, ο άλλος γνωρίζει πως είναι ακριβώς αυτό που νομίζει. Συνηθισμένο ψέμα για τις φορές που έχουμε κάνει κάτι απαγορευμένο, μας πιάνουν στα πράσα και η γλώσσα δένεται κόμπος!

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ :

 

Τα ψέματα που λέμε όλοι (Μέρος 2ο)

 

 

Το κυνήγι της ευτυχίας

 

 

Summer cold issue : Οι αποχαιρετισμοί

 

 

 

 

Θηλάστε το μωρό σας!

 

 

 

 

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Your Say!

Banner

Authors

Μαριλένα Παππά Ευρυδίκη Αμανατίδου Μαρίνα Φραγκεσκίδου

 

 

 

Γεωργία Λάττα Γιάννης Λαμπράκης Μαρία Δασκαλάκη

 

 

 

Μαριάννα ΤεγογιάννηΧάρης Γαντζούδης Σώφρονας Τριμπουλέ

 

 

 

Connect!

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Deity.gr. All Rights Reserved.