Ο πνιγμός αφορά και τους καλούς κολυμβητές

350 περίπου άτομα στην Ελλάδα ετησίως χάνουν τη ζωή τους από πνιγμό.

Πολλοί νομίζουν πως πρόκειται για άτομα που δεν ξέρουν κολυμπούν. Όμως, όσοι δεν γνωρίζουν κολύμπι, δεν θα ανοιχτούν στα βαθιά και συνεπώς δεν θα κινδυνεύουν τόσο. Αντίθετα, οι δεινοί κολυμβητές είναι εκείνοι που κινδυνεύουν περισσότερο.

Ποια απλά συμβάντα στη στεριά μπορεί να είναι μοιραία στη θάλασσα;

Μία απλή ζάλη ή κράμπα στη στεριά, απλά μας κάνει να δυσανασχετούμε. Αν όμως μας συμβεί αυτό μέσα στη θάλασσα, μπορεί να είναι αιτία πνιγμού. Τα λιποθυμικά επεισόδια την ώρα που κολυμπάμε είναι διπλά επικίνδυνα.

Κατά κανόνα, κανείς δεν πρέπει να κολυμπά πριν περάσουν 2 ώρες από το τελευταίο του γεύμα. Αυτό συνιστούν οι γιατροί επειδή, μεταξύ άλλων, έτσι ελαχιστοποιείται η πιθανότητα εμετού κατά το κολύμπι. Αν υπάρξει εμετός, μπορεί να γίνει εισρόφησή του από τους πνεύμονες και εν συνεχεία να προκληθεί ασφυξία.

Οι καρδιοπαθείς και γενικά τα ευαίσθητα άτομα πρέπει να προσέχουν γιατί το κρύο νερό μπορεί να προκαλέσει ταχυπαλμία, αρρυθμία ή συγκοπή.

Όσοι παίρνουν φάρμακα (πχ. για την πίεση, για το διαβήτη, για την καρδιά) θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, καθώς ενδεχόμενες παρενέργειες των φαρμάκων μπορεί να εμφανιστούν στη διάρκεια της κολύμβησης.

Οι ιδιαίτερες αυτές ομάδες που αναφέραμε, συνιστάται να ακολουθούν τις οδηγίες του γιατρού τους, να κολυμπούν σε ρηχά νερά και να προτιμούν να κολυμπούν μαζί με κάποιον φίλο ή γνωστό, ώστε να υπάρχει μία πρώτη βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

 

Ας χαρούμε τη θάλασσα, με ασφάλεια!


ΚΑΛΑ ΜΠΑΝΙΑ!

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ :

 

Τα πέντε παράδοξα του καλοκαιριού

 

 

Γιατί δεν αδυνατίζω;

 

 

Ξέρω τι θα κάνεις φέτος το καλοκαίρι…

 

 

Θηλασμός και επιθετικότητα

 

 

 

 

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Your Say!

Banner

Authors

Μαριλένα Παππά Ευρυδίκη Αμανατίδου Μαρίνα Φραγκεσκίδου

 

 

 

Γεωργία Λάττα Γιάννης Λαμπράκης Μαρία Δασκαλάκη

 

 

 

Μαριάννα ΤεγογιάννηΧάρης Γαντζούδης Σώφρονας Τριμπουλέ

 

 

 

Connect!

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Deity.gr. All Rights Reserved.